DIY Kamera L Bracket

En L braketten er et verktøy som gjør det mulig for fotografer å feste sine kameraer på et stativ i stående retning (vertikal ramme) i stedet for standard liggende retning (horisontal ramme). Mens de fleste kameraer er utstyrt med en stativfestet på basen deres, svært få har en lignende kontakten på siden. En L braketten kan festes til bunnen stativfestet og vikle rundt på siden av kameraet (i form av bokstaven "L") og gi en annen stikkontakt for å feste til stativ. L parentes kan være dyrt, men med noen verktøy, kan du lage din egen.

Materiale

Kommersielle L parentes er vanligvis laget av aluminium. Dette materialet er lett og slitesterk, så gjør et godt valg for din DIY L braketten. Andre alternativer er stål --- som er mer holdbare, men tyngre, vanskeligere å arbeide med og dyrere --- og tre --- som er billigere, lettere og enklere å jobbe med, men er mye mindre holdbare. Aluminium eller stål kan kjøpes i et ark omtrent 1 til 2 inches bred, 12 til 18 inches lange, og 1/16 til 1/4 av en tomme tykk

Hvis du er en profesjonell eller ønsker å se ut som en, kan du i utgangspunktet satt av ved sølv skinne av aluminium, noe som står i kontrast til den svarte på kamerahuset og stativ. For å bøte på dette, kan du kjøpe en spray-on gummibelegg fra en jernvarehandel og spray L brakett med et par lag med gummi før det matcher utseendet på kameraet. Dette vil også bidra til å beskytte kameraet mot riper fra aluminium, og også beskytte deg mot kutt på tynne kanter. Svart hockey tape eller elektrisk tape fungerer også.

Konstruksjon

Du vil ønske å lage en 90-graders "L" -form med materiale med en side lengre enn halve bredden på kamerahuset, og den andre siden så høye som kameraet. Det er sannsynlig stedet du kjøpte din materialer vil være i stand til å bøye metallet for deg. Man bør også bore to hull, ett i hver ende av L, til tykkelsen av feste stikkontakter (1/4 tomme hullene er standard). Deretter bruker en trykk fastnøkkel, stikk hull på en innstilling fra 1 / 4-20.

Vedlegg

Avhengig av tykkelsen på L brakett, kan de vanlige festeskruene på stativ raskt release plate ikke være lang nok til å sikre kameraet. Du trenger skruer som er ca 1/2 til 5/8 av en tomme lang. En tommeskruen er det beste valget hvis du finner en, som det vil tillate deg å feste og ta din L braketten uten verktøy. En standard skrue kan jobbe også, men hvis du også belegge skruehodet med spray-on gummibelegg. Dette vil gi den skruehodet nok fra et grep som skal fjernes med bare en hånd. Hvis stativ kom med to quick release plater, kan du bruke både i hver ende av L brakett. Hvis ikke, kan du bruke quick release plate for å koble L brakett til stativ, og en gummiskiven på siden av L brakett som vil komme i kontakt med kameraet. En 1-tommers diameter gummiskiven super-limt på kameraet siden av L braketten vil være nok.