DIY: Hvordan erstatte et bilbatteri

DIY: Hvordan erstatte et bilbatteri


Et dødt batteri vil til slutt stoppe en bil fra å kjøre, uansett hvor mange ganger det er ladet. Hvis batteriet er skadet på noen måte, utgjør det en alvorlig fare når ladet. Et batteri kan enkelt endres hjemme.

Bruksanvisning

1 Ta batteriet som skal testes. De fleste auto deler butikker vil utføre testen uten kostnader. Hvis batteriet holder en kostnad på riktig måte, kan det ikke være årsaken til problemet. Hvis det er synlig skade på batteriet, erstatte den, uavhengig av om den fungerer.

2 Kjøpe nytt batteri fra en pålitelig forhandler. Giveren bør kunne fortelle deg hvilke batteri bilen krever. Hvis feil batteriet er installert, kan det skade de elektriske komponentene i bilen.

3 Sett vernebriller på. Batterisyre forårsaker permanent blindhet. Det er viktig å ta de nødvendige forholdsregler for øyebeskyttelse.

4 Bruk tang eller en pipenøkkel til å fjerne negative "-" kabel terminal fra den gamle bilbatteri. Fjern det positive "+" kabelterminal bare etter å ha fjernet den negative kabelen terminalen.

5 Fjern braketten eller ramme, som holder batteriet på plass. Løft batteriet ut av bilen nøye, så batteriet er mest sannsynlig tung. Hvis batteriet er sprukket og lekker væske, bære kraftige arbeidshansker.

6 Bruk et batteri terminal renere eller stålbørste til å rengjøre innsiden av kabelsko. Hvis de blir skadet på noen måte, bør du vurdere å erstatte dem.

7 Sett det nye batteriet på plass. Sørg for at batteriet har samme retning som den forrige batteriet for å unngå å krysse kabelsko. Fest det nye batteriet, installere braketten eller ramme. Pass på at batteriet er i stand til å bevege seg.

8 Koble den positive "+" kabel terminal til den positive innlegg på batteriet. Koble den negative "-" kabel terminalen til negative innlegg. Stram begge tilkoblingene. Hvis kabelsko er løs, kan ikke bilen starte, og de elektriske komponentene kan svikte.

9 Starte bilen for å teste det nye batteriet.

Hint

  • Ikke rør noe væske som kommer ut av et bilbatteri. Berøring av væske kan føre til alvorlige skader.