DIY: Hvordan dekke en motorsykkel Seat

Den typiske motorsykkel rytter betaler lite akt på hennes maskin setet på en dag-til-dag basis. Problemene begynner når setet er vinylbelegg begynner å rive. Setet kan erstattes i sin helhet, ofte til en høy pris. Erstatnings setetrekk, som er tilgjengelig gjennom flere ettermarkedet produsenter, kan du dekke setet selv til en lavere kostnad. Arbeid og tålmodighet er nødvendig, men du skal ikke behøve å ty til å ansette en profesjonell møbeltapetserer til å gjøre jobben.

Bruksanvisning

1 Fjern setet fra motorsykkelen, enten ved hjelp av en umbraconøkkel eller ved å låse opp sin utløsermekanisme med tenningsnøkkelen. Flip setet opp ned på en ren arbeidsplass.

2 Bruk en liten flat skrutrekker til å trekke klipsene på baksiden av setet trim ring, hvis det er én. Trekk kantringen bort fra setet.

3 Fjern de stifter som fester setetrekket til undersiden av setet, ved hjelp av en stiftefjerner eller en flat skrutrekker. Trekk den gamle dekselet av setet og dens skum.

4 Vend setet over og legge nytt sete dekke over det. Juster dekselet til det er justert jevnt med setet og nøye snu setet igjen.

5 Ta tak i forsiden av setetrekket og trekk den tett over kanten av setet. Staple dekselet på plass, ved hjelp av en elektrisk stiftemaskin.

6 Ta tak i setetrekket 1 til 2 inches bort fra den første stift området og dra setetrekket tett over kanten av setet før stifte det på plass. Gjenta på den motsatte side av setet. Jobb deg rundt bunnen av setet, ved hjelp av en sikk-sakk mønster til dekselet er helt stiftet til setet.

7 Plasser trimmering rundt bunnen av setet og presse klemmene mot ring s utstikkende pinner på undersiden av setet.

8 Sett på setet på motorsykkelen ved å reversere trinnene i sin fjerning.

Hint

  • Eldre motorsykler kan bruke et metall sete pan som har mothaker til fester setetrekket. Monter setetrekket som forklart ovenfor, men uten stifter, istedenfor å skyve dekselet på stolpene. Bøy mothaker tilbake med tang for å feste dekselet til setet. Nye sete panner kan dekkes ved hjelp av samme metode.