DIY: Glassfiber Motorsykkel Fender

DIY: Glassfiber Motorsykkel Fender


Glassfiber er et foretrukket materiale for varme stang- og motorsykkelbyggere på grunn av sin evne til å formes til holdbare og lette komponenter. Fendere laget av glassfiber kan være på langt nær så sterk som den opprinnelige metall fender og veier bare en brøkdel av den opprinnelige. Å gjøre en fender for glassfiber er relativt enkelt, men krever omfattende forberedelser og en to-fase prosess for å sikre at det endelige produktet er både strukturelt og visuelt lyd.

Bruksanvisning

Lage en Mold

1 Velg en eksisterende fender å kopiere eller lage en fender modell fra skum eller leire. Rengjør fender med et avfettingsmiddel å fjerne olje og skitt fra overflaten. Fyll ut eventuelle ujevnheter på fender med kroppen filler og sand med en middels sandpapir til glatt.

2 Ved hjelp av en sprøytepistol, bruke et lag med gelcoat til fender. Dekk hele overflaten av fender grundig og la den herdes i minst to timer.

3 Dekk fender med et ark med glassfiber klut, overlappende kanten av fender med minst 2 inches. Forbered glassfiber harpiks i henhold til produsentens anvisninger. Påfør harpiks i sentrum av duken med spissen av en pensel. Bruk dabbing bevegelser og jobbe mot kanten av fender. Mett glassfiber klut helt.

4 Legg et andre ark av glassfiber klut over fender. Fukt kluten med harpiks, fra midten av kluten utover. Bruk dabbing bevegelser med tuppen av pensel for å hindre at duken beveger seg. Gjenta igjen, lage minst fire lag med glassfiber klut på fender.

5 Glatt harpiks og glassfiber klut med en plast sparkel, presser eventuelle luftbobler mot kanten av dekselet. La glassfiber å kurere i minst tre timer.

6 Trekk herdet glassfiber mold ut av fender. Skjær av overflødig glassfiber klut med saks eller en luft cutter å fjerne herdet materiale. Inspiser mold og fylle eventuelle ujevnheter med sparkel. Sand fylt områder med middels sandpapir til glatt.

Opprette Fender

7 Forbered mold, sprøyting et formslippmiddel i formen med en sprøytepistol. Tillat den formslippmiddel for å herde i minst en time. Spray formen igjen, å belegge den med et sjikt av gelcoat påføres med en sprøytepistol. La gelcoaten å herde i minst to timer.

8 Plassere et ark av glassfiberduk inn i støpeformen med kantene av duken stikker ut fra støpeformen ved hjelp av minst 2 inches. Forbered glassfiber harpiks i henhold til produsentens anvisninger. Påføre harpiks på midten av duken, ved hjelp av dabbing bevegelser. Arbeid mot kanten av formen til glassfiber klut helt mettet.

9 Plassere et andre ark av glassfiberduk i formen og mette den med harpiks. Gjenta igjen, lage minst fire lag med glassfiber klut i formen.

10 Glatt glassfiber harpiks og klut med en plast sparkel, tvinge noen luftbobler til kanten av formen. La glassfiber-harpiks for å herde i minst tre timer.

11 Trekk herdet glassfiber fender ut av formen. Skjær av overflødig glassfiber klut med saks, eller bruke en luft cutter for å kutte av herdet overflødig materiale. Inspiser fender overflate og forberede fender for maling ved å fylle eventuelle feil med sparkel.

Hint

  • Dypp penselen i aceton og til å hindre at glassfiber harpiks fra herding penselbust.
  • Bruk vernehansker og øyebeskyttelse når du jobber med glassfiber. Glassfiber tilnærmingene kan forårsake øye og hudirritasjoner.
  • Arbeid i et godt ventilert område for å hindre eksponering for røyk slippes ut av glassfiber harpiks.