DIY Frostvæske service

DIY Frostvæske service


De fleste bilmotorer er "vannkjølt." Store væskeledninger i motorens bære varmen fra motoren til en radiator fremstilt av mange små linjer hvor varmen forsvinner ut i atmosfæren. Et problem med vannkjølte motorer, tidlige bil designere i Michigan snart oppdaget, er at vann fryser ved 32 grader Fahrenheit, og noen ganger biler er utsatt for temperaturer kaldere enn det. Så vannkjølte motorer er faktisk avkjølt med en cocktail av vann og fryse motstandsdyktig kjemikalier kalt "frostvæske". Til slutt frostvæske blir forurenset med rust og dårligere. Når dette skjer, må den skiftes ut.

Bruksanvisning

1 Sørg for at bilen er i "Park" hvis den har automatgir eller utstyr hvis det har en manuell girkasse, og at nødbremsen er engasjert.

2 Åpne panseret følge instruksjonene i brukerhåndboken. Sørg for at motoren er slått av og kald. Åpne og sette den runde radiatorlokket på toppen av radiator i fronten midt i motorrommet.

3 Krype under bilen og se etter en "petcock", en svært liten metall eller plast vann på bunnen av radiatoren. Radiatorer uten petcocks har en plast eller metall tappepluggen. Sett en grunne, 5-gallon renne pannen under petcock.

4 Åpne petcock med fingrene eller, om nødvendig, en tang. Fjern dreneringspluggen, med en fastnøkkel. Drenere all væske fra radiatoren i avløpet pannen. Lukk petcock eller erstatte tappepluggen.

5 Tøm renne pannen inn i en tom 5-gallon gass kan. Tett boksen og sett den til side. Frostvæske er et giftig stoff. Hold det borte fra barn og dyr, og kast det ansvarlig.

6 Påfyll radiatoren til den er i ferd med å flomme over med vann ved hjelp av en hageslange. Start bilen og la motoren gå i ca to minutter.

7 Tapp vannet fra radiatoren i avløpet pannen med de prosedyrene som er beskrevet ovenfor. Du trenger ikke alltid å følge regler for å kvitte seg med vannet. Hvis vannet er synlig rusten eller skitten fortsette å fylle og tømme vann fra radiatoren inntil drenert vannet ser rent.

8 Lukk petcock eller tappeplugg. Sette inn en plasttrakt inn i radiatoren kammeret vanligvis dekket av hetten.

9 Fyll en 1-liter engangsbeholder med destillert vann. Hell vannet i radiatoren gjennom trakten.

10 Fyll en-Quart disponibel beholder med frostvæske. Hell frostvæske i radiatoren gjennom trakten.

11 Fortsett å legge vann og frostvæske alternativt en liter om gangen, inntil radiatoren er i ferd med å renne over. Bruk mer frostvæske og mindre vann i henhold til instruksjonene på frostvæske beholderen dersom du forventer veldig kaldt vær. En blanding av halvparten vann og halvparten frostvæske tillater vanligvis biler å operere ved temperaturer på minus 30 grader Fahrenheit.

12 Finn den klare eller ugjennomsiktig, kjølevæske ekspansjonstanken på siden av motorrommet nær radiatoren. Bruk diagrammet i brukerhåndboken for å hjelpe deg med å identifisere den om nødvendig. Fjern lokket fra reservoaret med fingrene og fylle ekspansjonstanken med en 50-50 blanding av destillert vann og frostvæske, og legger en liter om gangen når du fyller radiatoren.

1. 3 Sett hetten tilbake på reservoaret. Starte og drive bilmotoren i ett minutt.

14 Slå av motoren. Se i radiatoren. Tilsett mer frostvæske og destillert vann som er nødvendig for å fylle radiatoren hele veien til toppen.

15 Sett på radiatorlokket. Lukk hetten.