DIY Caravan Brake service

The Caravan har vært en varig minivan i Chrysler / Dodge familie i mange år, og har gått gjennom mange designendringer. Som tilfellet er med de fleste biler, er vanlige bremse tjenester kommer til å være nødvendig i løpet av sin levetid. Mens bremse deler er relativt rimelig, betaler arbeidskostnader for å ha dem installert er det ikke. På den annen side, har nødvendig utstyr og verktøy for å utføre dine egne bremse tjenesten vil kreve en initial investering, men det vil betale seg mange ganger over hvis du har tenkt å holde bilen.

Før du begynner

Kjenne løftepunkter og hvordan du bruker en hydraulisk gulv jack eller hydraulisk flaske jack er viktig i å løfte Caravan trygt. Sikre den på jack stands er også sterkt anbefalt. Arbeid aldri på en bil som støttes bare av en hydraulisk jekk.
De rocker paneler på Campingvogner kan ikke tåle vekten av bilen og kan kollapse hvis de brukes som løftepunkter. Det beste stedet å finne bukker er under nedre kontrollarmer foran og langs aksel rør i baksetet.

Foran / bak Pads og Rotors

Etter løfte Caravan og deretter fjerne de fremre eller bakre hjul for å endre pads og / eller rotorer (Grand Caravan kan funksjonen bakre skivebremser samt foran), fjerne caliper bolter og lirke caliper og pads ut av rotoren. Ta påhengsmotoren puten fra caliper bolig først ved å skyve festeklemmene ut av bøylen. Trekk innenbords pad og holdeklipsen ut av caliper stempel. Du må fjerne caliper adapter og eventuelle låseringene ligger på lug studs for å fjerne og erstatte rotoren (hvis ønskelig). Sørg for å rense olje belegg på den nye rotoren av ved hjelp av en deler renere eller bremserens spray. Sørg også for å smøre pad klipp ved hjelp av en høy temp brems silikon eller grafittbasert anti-seize sammensatte. Re-smøre caliper lysbilder også.
Komprimere caliper stemplene vil også være nødvendig, siden de nye pads og / eller rotorer vil være tykkere enn utskifting pads. En stor C-klemmen vil fungere best.

Bakre Trommelbremser

Bakre trommelbremser på Caravan er mye mer komplisert enn skivebremser. De krever spesialverktøy og finger og håndfunksjon. Fjerning av hold-down fjærer og hold-down pins, øvre returfjær, lavere sko våren og den selvjustermekanismen vil være nødvendig. Parkeringsbremsen skoen (den er festet til parkeringsbremsen kabel) må ha festeklipsen pried av og pinnen fjernet og deretter erstattet på den nye skoen. Det anbefales å ta stjernehjul justeringsmekanismen fra hverandre, rengjøre komponentene og deretter re-smøre det før du setter det. En nyttig forslag er å fjerne både trommer (vanligvis bærer trykket trommer), men la den ene siden av skoene intakt for referanse når du skifter den andre siden.

Når du er ferdig

Sørg for å pumpe bremsepedalen til den kjennes hard før du kjører Caravan. Dette vil gjenopprette det hydrauliske trykket tilbake til komprimerte stempler og sete pads til rotorene. Også, kontrollere og justere bremsevæske nivå i master sylinderen når du er ferdig.
Alltid prøvekjøring minivan etter at du har utført din egen brems tjeneste for å sikre at det er bremse riktig.
Sørg for å trekke til mutrene til 100 fot-pounds og re-moment aluminium rimmed hjulmutrene etter 100 miles av reiser.