DIY: Alfa Romeo Spider Restaurering

DIY: Alfa Romeo Spider Restaurering


Alfa Romeo Spider er en svært populær italiensk sportsbil som kombinerer klassisk utseende med underholdende ytelse. Takket være det faktum at Alfa gjorde Spider i så mange år, er det også en god kandidat for en gjør-det-selv restaurering, siden deler er rikelig for det, og det finnes et stort antall av tilgjengelige ressurser som gjelder for arbeider på og gjenopprette disse klassiske biler.

Du trenger

Hvis du har planer om å restaurere en Alfa Romeo Spider deg selv, vil du trenge et minimum av verktøy samt et sted å holde bilen mens du jobber med det for eksempel en garasje. De fleste av jobbene vil kreve en socket og skralle sett, tilgjengelig fra Sears eller en auto deler butikken. Du trenger også diverse verktøy som skrutrekkere, en momentnøkkel og tang. Et gulv jack og jack stands er nødvendig hvis du skal gjøre noe suspensjon eller bremsearbeid.

interiør Work

Siden det er en liten, to-seters cabriolet, er en Alfa Spider interiør ganske enkelt å gjenopprette. Starte prosessen ved å fjerne setene, som holdes på med bolter på forsiden og baksiden, og som er fjernet med socket sett. Avhengig av formen på Alfa, kan du være i stand til å komme unna med damp rengjøring og muligens døende tepper. Mer enn sannsynlig, men du vil ønske å installere et nytt teppe kit for å oppnå best utseende. Det er også møbelsett for Alfa seter og interiør paneler som dørpaneler, siden disse har en tendens til å ta juling fra eksponering for sol og vind.

mekanisk arbeid

Alfa Spider selges i USA alle kom med twin-cam motorer i en rekke forskyvninger, den største av dem var den 2,0-liter som ble tilbudt fra 1972 og nyere modeller. Dette er en meget slitesterk motor når riktig omsorg for, selv om det kan være en komplisert motor å arbeide på. Hvis Spider motor må gjenoppbygges, er dette best overlatt til en erfaren Alfa Romeo mekaniker en jobb. Komponenter som Spica innsprøytningssystemet som brukes på eldre modeller er svært vanskelig å jobbe med og tar spesialverktøy. En DIY'er er bedre å fokusere på å restaurere og male komponenter og deler i motoren og utføre mindre mekanisk arbeid. Alfa suspensjon og bremse arbeide på den annen side er på langt nær så enkel som en hvilken som helst annen bil. Et godt restaurert bil vil ha nye sjokk installert hvis de gamle er dårlig samt nye hjullager og alle nye bremsekomponenter for å sikre at bilen er trygg og kjørbar stand.

Karosseri og Top

Alfa Spider er designet av Pininfarina, og som sådan har enkel, men vakker styling. Som de fleste klassiske biler, kan rust være et stort problem på edderkopper. Eventuelle reparasjoner til rocker paneler, gulvbord og andre områder bør gjøres av en profesjonell kroppsarbeider. Den beste tilnærmingen for en amatør som gjenoppretter en Spider er også demontere kroppen fungerer ved å fjerne støtfangere, trim, front grill og lys og så har bilen tatt med til en profesjonell fargehandelen for kroppen og lakken. Når det er malt, kan du nøye sette det sammen igjen hjemme i garasjen din og installere en ny kalesje.