Digital projektor bilde problemer

Det er flere mulige årsaker til projiserte bilder som vises mindre enn optimalt. Bilde problemer kan forholde seg til projektorens interne innstillinger, strømkilde, kabeltilkoblinger og posisjonering.

Farge

Fargen på det projiserte bildet kan virke levende, men likevel unøyaktig. En overmettet bilde kan se unaturlig. Tilgang til på skjermmenyen og deretter justere lysstyrke, bør kontrast eller fargefunksjonene hjelpe.

Noen Digital Light Processing (DLP) projektorer produsere artifacting eller en "regnbue effekten" som viser farger der de ikke skal vises. Nyere teknologi som inkluderer en raskere fargehjul for å produsere farge eller flere fargefiltre kan bidra til å redusere artifacting.

En fargekalibreringssystem kan kalibrere fargen for optimal bildekvalitet. Vær oppmerksom på at skjermkontroller som er nevnt ovenfor produsere liten effekt på gråtoner og farge. Fargekalibrering vil justere primærfargene, produsere fordeler som bedre skygge detaljer i mørke områder.

Linse

Overflaten av projektorlinsen må være ren for å lede lysstrålene til en klar, skarp bilde. En fotografisk linseglass løsningen brukes på en myk klut, for eksempel mikrofiber, og tørkes i en sirkulær bevegelse utover kan redusere virkningen av et urent objektiv. Ikke bruk en klut som ikke er beregnet spesielt for rengjøring av linser.

Makt

Hvis ingen bilde vises, må digital projektor strøm sjekk. Hvis projektoren har strøm, så det burde være noen indikatorlamper opplyst på projektoren. Sjekk kildene for å sikre korrekte kabeltilkoblinger, for eksempel til datamaskinen eller DVD-spiller.

Projector Lamp

Hvis projektorlampen ikke produserer et bilde, kan ventilasjonen rundt projektoren trenger sjekking. Overoppheting kan føre til at projektoren slås av av seg selv.

Projektorlamper kan avgi et sterkt lys, men ikke alltid en holdbar en. Noen projektor lamper eksplodere kort tid etter at garantien utløper, godt innenfor levetiden. En blåst projektorlampe kan være dyrt å erstatte.

proporsjoner

Hvis kantene på det projiserte bildet danner et trapes med bare ett par av parallelle linjer i stedet for et rektangel med to par av parallelle linjer, så er problemet at projektoren er støping av bildet i en vinkel på skjermen i stedet for rett frem. For mindre avanserte projektorer, må du endre plasseringen av projektoren slik at den peker rett mot skjermen for å korrigere forvrengning. Men noen projektorer kan justeres til å løse dette problemet uten å måtte flytte selve maskinen. Sjekk menyen for måter å rette den trapesformede bildet.

Merk at etter hvert som bildestørrelsen øker, reduseres lysstyrken. Større bilder krever mer lys.

flimrende bilde

Hvis det projiserte bildet flimrer, kan det være et problem med DLP projektorens fargehjulet som inneholder de røde, grønne og blå filtre og andre segmenter. Endre innstillingene til en lavere oppløsning kan hjelpe. Ifølge nettstedet Digital Photography, interlaced skanning, en projeksjon metode som fusjonerer to felt inn i en ramme, kan føre til at bildet flimrer.