Deler av et webkamera

Deler av et webkamera


Den allestedsnærværende verktøy av video blogger eller podcaster, et webkamera poster og overføringer video til datamaskinen din - eller direkte til Internett. Webkameraer kommer i mange former; de kan være en selvstendig enhet eller kan bygges inn i en dataskjerm. Uansett form, inneholder et webkamera de samme grunnleggende komponentene for å registrere og overføre videodata.

Lens og Focus

Som enhver kamera, bruker et webkamera en linse for å fange og fokusere lys til å ta opp bilder. Et objektiv fungerer ved å "bøye" lys innover til ett punkt inne i kameraet, projiserer bildet objektivet "ser" på opptaksenheten. Kameraet kan justere fokus ved å flytte linsen nærmere eller lenger bort fra motivet. En spesielt sofistikert kamera kan fokusere linsen automatisk.

CCD

Når webcam har fanget lyset gjennom objektivet, leser den lys med en CCD. En CCD er til et digitalt kamera hva filmen var et filmkamera - en lysfølsom enhet som registrerer et bilde ved å registrere den enkelte farge og lysstyrke på hver piksel i bildet. CCD er montert på kretskortet fra webkameraet, hvor det preprocesses noen av dataene og sender resten videre til USB overføring.

USB Transfer

USB-overføring på baksiden av webkameraet kobles til en standard USB-kabel. Det tjener tre formål - det makter den webcam med datamaskinen, gir reléer opptak instruksjoner fra datamaskinen og overfører bildene den mottar tilbake for å bli behandlet. Datamaskinen i sin tur bruker et stykke programvare som kalles en webkameradriveren for å tolke dataene den mottar fra webkameraet og å sende instruksjoner.

andre komponenter

Valgfrie komponenter kan forbedre prosessen med å samle inn en video. For eksempel, en indikator LED blinker når kameraet tar opp eller slår opp. En flash kan aktivere kameraet til å ta godt opplyste stillbilder samt videoer. Et stativ eller skjermfeste stabiliserer kameraet. En mikrofon tar opp lyd samtidig med video. Disse funksjonene er ikke funnet på hver webkamera.