Dekk reparasjon FAQ

Dekk reparasjon FAQ


De fleste sjåfører har opplevd en punktering på et eller annet tidspunkt. Tire problemer er vanlig, som gummidekk slites ut over tid og kan bli skadet forholdsvis lett av glass og metall rusk. Skifte et dekk, eller et komplett sett med dekk, kan bli dyrt. Heldigvis finnes det flere alternativer for å reparere et dekk som kan gjøres i en nødssituasjon eller av profesjonelle auto teknikere.

Hva er den beste Repair alternativet?

Når et dekk er flat eller skadet, er det beste reparasjon alternativet for å erstatte det med et nytt dekk. På lang sikt betyr dette å kjøpe et nytt dekk som oppfyller produsentens spesifikasjoner for størrelse og belastning. Ettersom alle fire dekkene slites ut på omtrent samme hastighet, og siden de fungerer sammen for å gi jevn, symmetrisk behandling, er det best å erstatte alle fire dekkene på en gang. I mellomtiden kan en punktering bli erstattet av reservedekket. Mens en full størrelse reservedeler er å foretrekke, plassbesparende kompaktreservedeler er vanlig på de fleste nye biler. Sjekk brukerhåndboken for å lære om eventuelle begrensninger som gjelder når du bruker en kompakt reservedeler, for eksempel en maksimal hastighet, eller hvor lenge plassen kan brukes før de blir erstattet av en ny, full størrelse dekk.

Hva er den beste Quick Fix?

Når du bruker et reservehjul er ikke et alternativ, kan den beste reparasjon være en kommersielt tilgjengelig aerosol produkt som Fix-a-Flat. Disse produktene, som selges som en boks med en slange vedlegg, bruke et kjemisk middel som sprøytes inn i dekket gjennom ventilspindelen, hvor det re-utløses og strøk på innsiden av dekket, en effektiv forsegling av hullet. Selv om bare nyttig i tilfeller av små punkteringer på slitebanen på dekket, kan denne reparasjonen bidra til å få et funksjonshemmet bilen av veien før dekket kan bli betjent av en profesjonell.

Hva andre gjør-det-selv-alternativer finnes?

En annen gjør-det-selv-alternativet for reparasjon av dekk er kommersielt tilgjengelige dekk pluggsett. Disse pakkene inneholde en gummipropp, klebende sement, og et verktøy for å forstørre hullet og sette pluggen. I motsetning til sprayprodukter, kan dekkplugger være i stand til å vare livet av dekket når riktig brukt. Fremgangsmåten for bruk av en plugg settet består av rengjøring av hullet, og deretter forstørre det med den medfølgende verktøyet inntil den samsvarer med diameteren av pluggen. Pluggen, som er en syntetisk gummi eller slange, er satt inn i hullet sammen med sementen. Når det er tørt, kan det overskytende pluggen bli avskåret og dekket er klar for re-inflasjon.

Hvordan Professionals Reparasjon Dekk?

De fleste skadde dekk til slutt ende opp på et verksted hvor en beslutning kan tas hensyn til om dekket kan trygt repareres og brukes på nytt, eller må skiftes ut. Når skaden er minimal, vil en mekaniker luften ut av dekkene, og bruke dekk tang for å fjerne den fra metallkant. Dette innebærer også å fjerne ventilstammen. Dekkets kan deretter repareres fra innsiden, sammen med en lapp påført på det skadede området. Når oppdateringen er tørr, kan dekket bli spent og oppblåst. Dette er den beste alternativet reparasjon, og kan være vel verdt prisen i tilfelle av en forholdsvis ny, eller bare litt skadet, dekk.

Vil en reparerte dekket Siste?

Hvor lang tid en reparerte dekket vil vare avhenger av mange faktorer. Generelt vil et dekk reparert hjemme eller på veien aldri bli like sterk som den var før skaden inntraff. Imidlertid har mange sjåfører hadde suksess med dekkplugger som gjør at dekket kan bli drevet for tusenvis av miles uten ytterligere problemer. Patches anvendes av en profesjonell er sannsynlig å være garantert for en lang tid, og er enda mer sannsynlig å vare. Sprayprodukter er kun ment som en kortsiktig løsning, og bør ikke være drevet på veldig lenge. Til slutt vil en dekkets levetid er avhengig av sin alder når skaden oppsto, alvorligheten av skaden, og hvor mye den blir brukt etter å ha blitt reparert.