De beste Cams for en LT1 383

Den andre generasjon (Gen II) LT1 small-block Chevy motor (SBC) ble opprinnelig introdusert i 1992 Corvette og brukes i andre GM-modeller frem til 1997. Ikke lenger blir produsert, var dens 350-kubikk-tommers fortrengning oppnås med en 3,48 -tommers veivaksel hjerneslag og 4,00-tommers bar. Den 383ci LT1 - en ettermarkedet forskyvning aldri produsert av GM - oppnås ved å erstatte de opprinnelige veivaksel, stenger og stempler med en ettermarkedet roterende sammenstilling som har en 3,75-tommers hjerneslag og 4.030-tommers diameter stempler. Kamaksel valg for denne kombinasjonen avhenger av en rekke variabler.

Stock Ytelse

Fabrikk hydrauliske rulle Kamaksler specs varierte avhengig av applikasjon. LT1s brukes i full størrelse personbiler hadde mildere cams som produserte kraften i en lavere driftsområde enn motorene i Corvettes og andre mindre sportsbiler (Camaros / Firebirds). Anvendelsen av 383 LT motor (ikke lenger en "LT1," teknisk) vil bidra til å bestemme kamaksel utvalget. Økningen i slag - og forskyvning - alene vil ha en tendens til å bevege driftsområde ned noen få hundre opm. Dette gir litt rom for en litt mer aggressiv kamaksel lobe profil.

Et godt eksempel ville være Comp Cams Extreme Energy 266HR kamaksel. En kamaksel med dette lunge vil ha driftsområdet 1000-5000 RPM, gir økt økonomien, dreiemoment, en mild ytelsesgevinst og vil fungere godt med fabrikken datamaskin.

økt ytelse

For økt effekt, den Comp Cams Extreme Energy 276HR kamaksel flytter turtallsregisteret opp til 1500 til 5500, og er designet for å brukes med tilpassede datamaskin tuning. Det fungerer godt i en daglig drevet bil, men har en litt hakkete tomgang. På grunn av sin økt varighet, høyere turtallsområde og økt ventilløft, er oppgradert ventilfjærer anbefales.

Høy ytelse

Den Comp Cams Extreme Energy 292XFI HR kamaksel kan være et godt valg for en høy ytelse kamaksel, men andre modifikasjoner av bilen som en lavere girutveksling og høyere rpm stall speed torque converter er påkrevd. Den turtallsområde for denne cam er mellom 2200 og 6200, og idle kvaliteten er ujevn. Oppgraderte ventilfjærer, så vel som vippearmer er nødvendig for denne kamaksel, og maskinen vil måtte omprogrammeres, så vel.