Chevy S10 Girkasse Removal

Chevy S10 Girkasse Removal


To-hjulstrekk 1994 til 1998 Chevrolet S10 pickups leveres med femtrinns manuell girkasse fra to kilder: Borg Warner og New Venture. Borg T-5 ble brukt på 1994 og 1995 firesylindret S10-tallet; 1996 firesylindrede lastebiler kom med New Venture NV1500. New Ventures NV3500 ble installert på alle seks-sylindrede modeller.

Når fjerner The Transmission

Nesten ingen arbeid kan utføres på en S10 manuell girkasse montert i kjøretøyet. Rutinemessig clutch service er den mest hyppige scenario for overføring fjerning. S10 manuelle girkasser er vanligvis robust, men med høy kjørelengde kan kreve fjerning for overhaling eller utskifting. Gears bli vanskelig å engasjere seg eller pop ut av gir uventet. Oljelekkasje og støy er andre indikatorer for overhaling. Motorproblemer i en S10 kan nødvendig trekke sendingen, også, oftest utskifting av en lekk bakre motorolje segl.

Hvorfor gjøre det selv?

Noen hjemme mekanikere er utstyrt for å rive ned en S10 girkasse og diagnostisere og overhale de interne komponentene. Men fjerning av overføring for reparasjon på en butikk eller utveksling er gjennomførbart og kan resultere i betydelige besparelser på arbeidskraft priser vanligvis belastet for overføring fjerning.

Hvordan blir det gjort?

S10 overføring fjerning er manuell arbeidskraft og en to-person jobb. For de fleste hjem mekanikere, vil det kreve bedre del av en lørdag. Fjerning av tunge eksosanlegg og drivakselen er nei-brainers men krever fysisk fingerferdighet. Mens de fleste trinnene er enkle nøtter-og-bolter ting, noen som clutch justering krever presisjon og strenge krav til renslighet: Hvis du får det galt, vil du ikke vite det før etter at du har satt sammen hele lastebil.

Hva trenger du?

Du er sannsynligvis allerede utstyrt med det meste av det du trenger: Socket Nøkler med utvidelser og en breaker bar, skiftnøkkel og en god momentnøkkel. Du trenger en standard gulvet jack å støtte motor under bunnpannen, også. Hva har du sannsynligvis ikke har er en god overføring jack med tilt og svivel evne og en vugge og stropper for å holde sendingen på plass. Ikke prøv å improvisere; gjør deg selv en tjeneste og leie en profesjonell overføring jack.

Hva kan gå galt?

Sendinger er tung. Du vil bli liggende eller stående ved siden av deg når sine festeboltene fjernes. Sørg for overføring jack støtter ordentlig enheten. Frakoblede drivstoffledninger kan lekke små mengder brennbar bensin. Husk også at S10 er utstyrt med en av tre forskjellige manuelle girkasser avhengig av årsmodell og motor. Små men viktige variasjoner i installasjon / utskifting prosedyrer eksisterer mellom ulike girkasser og modeller.