Caterpillar Motor Identification

Caterpillar Motor Identification


Caterpillar Inc. er en av de største dieselmotor produsenter i verden. Populære motorene på motorveien som 3406E og C-serien motorer har gjort Caterpillar det beste valget blant lastebilprodusenter for bruk i sine kjøretøy. Alle Caterpillar motorer blir levert fra fabrikken malt gul, noe som gjør dem til en av de mest gjenkjennelige motorene i bilindustrien.

Engine Color

En av de enkleste måtene å finne ut om en motor er en Volvo eller ikke er av fargen sin. Alle Cat-motorer leveres fra produksjon malt gul uansett om motoren er bestemt for jord i bevegelse utstyr eller på motorveien lastebil bruk. Selv etter mange års bruk, vil motoren fortsatt ha hint av gul-lappet maling. Den lyse gule er en klar indikator på en tekniker eller kjøretøyets eier at motoren er en Caterpillar.

Mekaniske eller elektroniske motorer

Mekaniske motorer ble brukt før utviklingen av ECM, eller elektronisk kontrollmodul. Mekaniske motorene bruker brenseldyser og guvernører, mens en elektronisk motor vil ha injektorer og enten en injeksjonspumpe eller en drivstoffoverføringspumpe. ECM vil være til stede på førersiden av motoren. Elektroniske motorer vil også ha en rekke ledningsnett koblet mellom motor ECM og chassis.

Modell 3406 Engine

Caterpillar 3406 motor var et populært valg for lastebil bruk før utviklingen av motorer C-serie. Den 3406 var tilgjengelig som en mekanisk eller elektronisk motor. Endelsen benevnelse etter modell 3406 (E for elektronisk eller B for mekanisk) viser til eieren hva slags Caterpillar motor de har. Motoren Dataskilt er plassert på førersiden av ventilen dekselet.

Modell C-serien Motorer

C-serien motoren ble utviklet av Caterpillar for å overholde diesel utslipps lover. De er elektroniske motorer med ACERT teknologi som kan redusere karbonutslipp. Noen modeller som C15 er bygget med to turboladere. En motordata Platen er plassert på førersiden av ventildekselet som består av motortype og serienummer.

Modell 3126 Engine

Den 3126-serien motoren ble brukt av Caterpillar i både marine og på motorveien biler på 1980-tallet. Den 3126 er en sekssylindret mekanisk motor bestående av tre ventiler per sylinder. Caterpillar stanset produksjonen av 3126 på grunn av utslippsstandarder vedtatt av ulike regjeringer rundt om i verden. Den 3126 har en motor skiltet på venstre side av ventildekselet for enkel identifisering