Canon 40D Cutoff Filter Fjerning

Canon 40D Cutoff Filter Fjerning


For å gjøre et Canon-40D er egnet for astro, som krever følsomhet for rødt lys som emitteres av rød tåker --- skyer av støv og gass mellom stjerner --- man må fjerne low-pass, cutoff filter lang bølgelengde foran sensor.

fjerning

Enkelte selskaper eller enkeltpersoner tilbyr tjenester for å fjerne low-pass cutoff filtre på Canon digitalt speilreflekskamera (DSLR) kameraer, som krever demontering av kamerahuset, fjerne filteret og deretter sette kamerahuset sammen igjen. Det er ikke nødvendig å skifte ut filteret med noe annet, selv om det ikke gjør dette endrer forholdet mellom linsen og føleren og deaktiverer autofokus funksjon av kameraet.

Erstatning

Astronomiser, et selskap som spesialiserer seg på å selge produkter og tilby tjenester til astrofotografer, og tilbyr filter cutoff fjerning og erstatning for Canon DSLR-kameraer, og erstatte den low-pass filter med en som blokkerer ultrafiolett og infrarødt lys. Dette alternativet gjør at autofokusfunksjonen på kameraet for å forbli i drift.

Sammenligning

Astronomiser priser filterskift som et godt alternativ for å filtrere fjerning fordi det opprettholder beskyttelse for kameraets sensor, blokkerer ultrafiolett og infrarødt lys og gjør fortsatt bruk av autofokus. Enkelte modeller, som for eksempel Canon 40D, sammen med 400D, 450D, 500D, 550D, 50D og 1000D, er to filtermodeller. Den bakre filter av disse blokkene ultrafiolett og infrarødt lys, samt omtrent 75 prosent av synlig rødt lys. Fronten filter blokkerer også ultrafiolett og infrarødt lys, slik at utskifting av filteret bak beholder bare autofokusfunksjonen. Fjerning og utskifting er like anbefalt av Astronomiser.