Buick Bremseproblemer

Buick bil linjen er produsert med tre hovedtyper av hydrauliske bremser: firehjuls disk, fire hjul tromme, eller en kombinasjon av bakre trommel og fasadedisksystemer. Alle disse systemer benytter friksjonsoverflater og en trykkpute eller sko som stopper kjøretøyet ved direkte kontakt med en rotor eller trommel. Disse mekaniske deler er utsatt for svikt på grunn av skjærspenninger og varmespredning. Den gjennomsnittlige mekaniker kan avgjøre spørsmålet med bremsesystemet på en Buick i ca 20 minutter.

Væske

I kjernen av Buick hydrauliske bremsesystemet er master sylinder og makt booster. Dette er typisk på førersiden brannmur i motorrommet. The master sylinder inneholder to lommer fylt med golden væske, med en gummiert forseglet cap. Denne væsken, vanligvis DOT-3 bremsevæske, går til alle de calipers og sko av systemet gjennom stål og gummi linjer. Når væsken er mørkt det indikerer at varme har kokt partiklene i fluidet, eller det kan være en varme problemet et eller annet sted i systemet. Hvis den er lav så det kan være en lekkasje, eller luft kan ødelegge den forseglede system. Systemet blir spylt av luft med lufte niplene på hvert hjul.

tilbakekalling

Bremsesystemer har avansert over flere tiår, og Buick gjort veldig forsøk på å holde tritt med den høyeste grad av forbrukerteknologi. I løpet av 1990-tallet mange biler i Buick utvalg brukte anti-bremser, som er en datastyrt anti-gripe solenoid på hver av de foran calipers. Dette systemet ble utsatt for elektriske feil, på grunn av den iboende varmemotstand av den skjøre ABS sensoren. Forsker tilbakekall database tilgjengelig på en lokal Buick forhandler kan avgjøre om bremsene for en bestemt modell har blitt påvirket.

friksjon Overflater

Som bremser alder og slitasje, kan friksjonsflatene mislykkes. Dette kan føre til tap av gjennomslagskraft, eller høye lyder fra bremsesystemet. De vanlig slitte deler er utformet for å skiftes ut med jevne mellomrom, slik som elektrodene og sko. Andre parret delene kan bli skadet ved en mangel på vedlikehold, slik som rotoren og trommelen, som vil kreve reparasjon eller utskifting. De fleste problemene oppleves av bremsesystemet er et direkte resultat av å ignorere dette rutinemessig vedlikehold. Buick bremser, etter at ledelsen i General Motors, brukt lignende, om ikke eksakt, maskinvare fra mange andre modeller i GM lineup. Standarden vedlikeholdsplan for GM bremser er 45 000 til 65 000 miles, og da en fullstendig utskifting anbefales.

overforbruk

Eldre Buick modeller tendens til å veie mye, og trommelbremser fra 1960 var ikke tilstrekkelig for størrelsen på bilen. Mange ulykker og klager førte til vedtakelsen av disk bremsesystem, noe som forbedret vått vær og panikk stoppe. Dessverre, de tidlige rotorer var ikke like tilgivende av varme, og bruke bremsene for lengre perioder vil deformere dem. Denne "ridning" av bremsene bør unngås, og noen brente bremsemateriale lukt bør undersøkes umiddelbart. Heat buildup i bremsekomponenter er den fremste årsaken til bremse del feil.

datamaskin koder

Buick datamaskin skanner sensorer for feil, og dette inkluderer biler med ABS-systemet installert. Ved hjelp av en skanning verktøy koblet til hoved OBD-II port, kan datamaskinens lagrede feilkoder lastes ned og analysert for bremsesystemfeil. OBD-II-porten er plassert under førersiden kick-panelet på de fleste Buick-modeller.