BMW Wheel Alignment Specs

BMW Wheel Alignment Specs


Hjulinnstilling på en BMW kjøretøy krever en forståelse av BMW Kinetisk Diagnose System (KDS), som er et avansert system som holder den BMW standarder for håndtering, fart, presisjon og ytelse. Spesifikasjonene som kreves for riktig hjulinnstilling har mye å gjøre med camber og caster målinger, sammen med tå. Ved å kjenne disse spesifikasjonene for din BMW vil du ha en mye lettere tid på å jobbe med KDS og samkjøre dine dekk.

viktige definisjoner

Først av alt må du forstå definisjonene av toe, camber og caster. Sett fra toppen av kjøretøyet, er tå bare vinkelen på rattet i forhold til din BMW. Mest bakover i biler har en høy "spissing", som forbedrer styrestabilitet som hjulene vender mot hverandre noe. Omvendt, "toe-out" vil likestille til en bedre turn-in mens du kjører. I tillegg til å vite definisjonen av tå, må du også forstå at det er to svært verdifulle målinger som du må forstå for å forstå BMW wheel alignment spesifikasjoner. Dette er de camber og caster.

Den camber er ikke noe mer enn innover eller utover vippe av dekket, som er målt i grader. Selvfølgelig, det blir også målt fra forsiden av kjøretøyet. Å ha en negativ camber betyr at toppen av dekket lener seg innover. Motsatt, tilsvarer en positiv camber til dekket skjev ut. Null camber er et resultat av dekket er rette opp. En positiv camber resulterer i en reduksjon av styringstiltak og en forbedring av høyhastighets stabilitet i din BMW, mens en negativ camber vil resultere i en forbedring av kjøreegenskaper og lav hastighet stabilitet.

Trinsen leses fra siden av bilen, som er den stilling av hjulet i forhold til avstiveren senterlinje. For å ha en positiv trinse, må toppen av staget være bak midten av hjulet. Dette er situasjonen med de fleste biler, inkludert BMW. En høy caster resulterer i forbedret retningsstabilitet. Omvendt fører en lav styringsvinkelen i en reduksjon av styre innsats og en forbedring i å snu.

Camber Caster Toe Spesifikasjoner

For forhjulene, ville det være tilstrekkelig å ha et spenn på -1.1 ° med en tilsvarende trinse lesning av 5,1 °. Tåa er 0,6 mm med en lesning av 0 ° 04 '. Et annet område som fungerer for BMW er å ha en -0,4 ° camber med en 6,1 ° caster. Tåa skal være 2,3 mm og 0 ° 17 '.

Camber Toe Spesifikasjoner

For bakhjulene, vil du ha en -2,3 ° camber med en tå på 1,1 mm og 0 ° 08 '. Du kan også ha en -1,8 ° camber med en tå på 2,3 mm og 0 ° 17 '.

Camber Caster Toe Thrust

De stakk er forskjellen mellom de fremre og bakre hjul veibeskrivelser brukes til å justere alle dekkene. Dette bør være så nær null som mulig. For BMW front kompositt, vil du ha en camber og caster på -0,5 °, med en tå på 1,3 mm. Å ha en tå på 4,6 mm er også akseptabelt, men vær sikker på at camber og caster er -0.5 °.

For bak kompositt, bør du ha en camber på -0,3 °. Den caster målingen er irrelevant. Tå, men bør være enten 2,1 mm og 0 ° 06 'eller 4,7 mm og 0 ° 06' til å være innenfor et nøyaktig område.

måling alternativer

For å sikre din hjulinnstilling er gjort riktig, spesifikasjonene for måling av nøyaktighet og rekkevidde er avgjørende. Likevel, ta oppmerksom på at opplysninger om målenøyaktighet er kun aktuelt ved bruk av presisjon roterende og skyve platene sammen med BMW hurtigvirkende klemmer for hjulinnstilling. Også for disse alternativene, være oppmerksom på at "VA" representerer forakselen, mens "HA" representerer bakakselen.

Så, for den totale hjulet tå (VA og HA), trenger du en målenøyaktighet på ± 2 "med et måleområde på ± 2 °. Dette resulterer i en total måleområde på ± 18 °. For enkelthjul tå (VA og HA), er målenøyaktighet ± 2 'og måleområdet er på ± 2 °, med det totale måleområdet tilsvar ± 9 °. For camber (VA og HA), er målenøyaktighet ± 1 'og måleområdet er ± 2 ° med det totale måleområdet blir ± 10 °. Hjul forskyvning for forakselen står i målenøyaktighet på ± 2 'og et måleområde på ± 2 °, med en total måleområde på ± 9 °. Den geometriske stasjonen akse har en ± 2 'målenøyaktighet og en ± 2 ° måleområdet. Den totale måleområdet står på ± 9 °. For trinse, vil du ha en målenøyaktighet på ± 4 'og et måleområde på ± 18 °. Den totale måleområde av trinsen er ± 22 °. For kingbolten helning, en målenøyaktighet på ± 4 'er nødvendig, med en ± 18 ° måleområdet. Den totale måleområdet er ± 22 °. Tå-differensial vinkel trenger ± 4 'målenøyaktighet og en ± 20 ° måleområdet. Den totale måleområdet er ± 20 °. Den maksimale styrevinkel for forakselen skal ha en målenøyaktighet på ± 4 'og et måleområde på ± 60 °, hvilket resulterer i en total måleområde på ± 300 °. Omvendt, for maksimal styrevinkel av den bakre aksel, er en målenøyaktighet på ± 4 'det er nødvendig, med en ± 9 ° måleområdet. Videre bør det samlede måleområdet være ± 9 °. Til slutt, for trinsen korrigering, blir en ± 4 'målenøyaktighet nødvendig, sammen med et ± 7 ° måleområde og en total måleområde på ± 10 °.