Biler fra 80-tallet som åpnes fra toppen

Biler fra 80-tallet som åpnes fra toppen


Biler som kan åpnes fra toppen vanligvis utnytte ikke-standard dør design med en unik estetisk skjønnhet. Deres atypisk struktur, men kan føre til problemer i hverdagen. Åpning av et vertikalt svingende bildør på en parkeringsplass eller overbygd garasje kan innebære mer enn den tildelte plassen for standard kjøretøy. Nyheten av slike modeller har opprettholdt en sterk følgende likevel, blant annet en sterk popularitet blant entusiaster i løpet av 1980-tallet.

Scissor Doors

En 1981 film kalt "The Cannonball Run" inneholdt flere biler, inkludert Lamborghini Countach, en italiensk sportsbil stylet av Marcello Gandini. På grunn av bilens bredere design av 42.1 inches, ble de "sakse" dører laget for å løfte opp og vippes forover for lettere adgang.

Gull-Wing Doors

Den DeLorean DMC-12 kan være en av de mer kjente bilene fra 1980-tallet, da det ble omtalt i "Tilbake til fremtiden" filmtrilogien. Siden det var den eneste modellen noensinne er bygget av selskapet, er det ofte referert til som DeLorean. De måkevingedørene åpnes fra et hengsel på toppen, noe som åpner for to passasjerer å komfortabelt delta.

Canopy Doors

Sterling Nova var en britisk modell brakt over til å bli solgt i USA i 1980. Siden Chevrolet hadde en bilmodell kalt "Nova", produsentene av denne nyere kjøretøy nominert sine amerikanske skapelse "Sterling". Hele topp av bilens førerhus ville skifte frem, slik at passasjerene å komme seg inn ved å klatre over på siden av bilen.