Bil sikker kjøring tips

Bil sikker kjøring tips


Kjøring er en del av den amerikanske livsstilen. Ifølge RITA (Forskning og Innovative Technology Administration), i 2008 var det mer enn 255 millioner biler som er registrert i USA. Med så mange biler på veien, er det lett å se hvorfor sikker kjøring er ikke bare nødvendig for din sikkerhet, men for sikkerheten til andre rundt deg.

Sikkerhetsutstyr

Bruk alltid bilbelte. Ikke bare har denne sikkerhetsinnretningen vist seg å redde liv, men du kan også få bot i mange stater hvis du ikke bruker den. Sørg for at frontlykter arbeider og sterkt nok til å lyse opp veien. Vær oppmerksom på varsellysene på bilen, og fikse alt som er galt med det så snart som mulig. Sjekk alltid speilene for å sikre at de er rene og på rette vinkler. Pass på at frontruten er også ren, på innsiden og utsiden.

Stay Alert

Så opplagt som det er for mange sjåfører ikke å drikke og kjøre, mange mennesker fortsatt gjøre andre ting som forårsaker dem til å bli distrahert mens du kjører, inkludert spising, snakker i telefonen eller texting. Unngå å gjøre disse aktivitetene mens du kjører, siden de tar fokus bort fra veien, og føre til forsinket reaksjonstid. Ikke kjør hvis du er sint eller gråte. Du bør også avstå fra å kjøre når du er sliten.

The Three-Second Rule

Adlyd tre-sekunders regelen (seks sekunder hvis været er dårlig). Dette er en regel som sier at du bør holde tre sekunder unna bilen foran deg, unngå grisekjøringen og forlate rikelig med plass til å stoppe hvis personen foran deg plutselig smeller på bremsene. Den måten å fortelle hvor mange sekunder du er bak, begynne å telle når bilen foran deg går en lett identifiserbar landemerke (som en bro eller mile maker) og fortsetter å telle til du passerer denne samme landemerke. Hvis du har regnet mindre enn tre sekunder mellom de to av dere passerer samme sted, må du bremse ned og gi mer plass.

Følg Sjøveisreglene

Adlyde fartsgrensen. Dette vil ikke bare redusere risikoen for å få en billett, noe som fører til mer stress, men det vil gi deg mer reaksjonstid dersom en usikker sjåfør bestemmer seg for å skifte kjørefelt uten varsel. Men om folk rundt deg er praktisere juridiske kjøreatferd, er det viktig for deg å bruke blinklys når du bytter baner. Det er også en god idé å sjekke deg blind flekk ved å slå hodet hele veien rundt før du skifter kjørefelt.