Betyr TV virkelig påvirke ditt syn?

Betyr TV virkelig påvirke ditt syn?


En mars 2010 artikkel fra Reuters viser at i gjennomsnitt, amerikanerne se 35 timer med TV per uke; det er nesten det samme som en fulltidsjobb. Mens du bor limt til røret kan bli trett i øynene ut, er det ingen bevis for at det virker negativt syn i det lange løp.

øyeplager

Øyeplager oppstår når du ser på noe, som en TV-skjerm, i lange perioder av gangen. Ifølge Mayo Clinic, tilstanden vanligvis går unna med hvile, men det kan føre til tørre eller rennende øyne. Det kan også føre til kløe, svie, uklart eller dobbelt syn. Belastning på øynene kan også føre til en sår hals, en sår rygg og skuldersmerter. Mens standard TV har potensial til å forårsake øynene, nye og kommende teknologier som 3D-TV har blitt assosiert med en høyere forekomst av tilstanden. En januar 2011 artikkel i "The Huffington Post" rapporterer at 3D-TV har forårsaket kjedelig øyeplager for millioner av seere.

Sitter for nær

Selv om det kan være bekymring for at du sitter for nær TV forårsaker øye problemer og skader, en artikkel i "Scientific American" januar 2010 finner det ingen slike bevis. Foreldre har uttrykt bekymring over avstanden mellom sine barn og TV-skjermen. The American Academy of Ophthalmology rapporterer at barn faktisk kan fokusere bedre enn voksne på en nærhet uten problemer som belastning på øynene. Sittende for nær TV ikke gi øyeskade, men det kan være et tegn på nærsynthet.

skadelige stråler

En annen vanlig myte rundt TV-apparater er at de avgir skadelige stråler som kan forårsake øyeskader og andre helseproblemer. Januar 2010 utgaven av "Scientific American" forklarer også at, i 1960, ble en rekke TV selges som senere ble funnet å gi av overdreven stråling. Settene ble trukket; skadelige elektroniske utslipp har ikke vært et kjent problem siden den gang.

Andre helse bekymringer

Ser på TV har liten innvirkning på vår syn, men det har vært knyttet til andre helseproblemer når det gjøres i overkant. Ifølge en studie utført av Harvard University forskere og publisert i juni 2011 utgaven av "Journal of American Medical Association," TV ser har blitt knyttet til alvorlige helseproblemer, inkludert diabetes type 2 og hjerte- og karsykdommer. Mens TV i seg selv er ikke den skyldige, har det vist seg å stimulere til en stillesittende livsstil.