Beskrivelse av Mini DV Videokameraer

Beskrivelse av Mini DV Videokameraer


Mini DV videokameraer er videokameraer som benytter små opptaksbånd utnytte digital video komprimering (derav kallenavnet "Mini DV") til å registrere og lagre informasjon. Brukes på mange middels til høyere-end forbruker og profesjonelle kameraer fra begynnelsen av 1990-tallet til slutten av 2010-tallet, Mini DV kassetter tilbyr utmerket bildekvalitet, enkel frame-by-frame redigering og stabile arkivering attributter. Mens Mini DV-videokameraer er å gi vei til harddisk, flyttbare disk og DVD-videokameraer, er Mini DV fortsatt et levedyktig høy- og standard-definition (HD og SD) format og er kompatibel med de fleste alle de store video redigering programmer.

Egenskaper

Funksjoner av Mini-DV videokamera selv varierer betydelig avhengig av merke, modell og pris, men er ikke i motsetning til andre videokameraer med unntak av en mekanisk Mini DV båndstasjon. Ligner på en videospiller, kassettspiller eller annen tape enhet, disse videokameraene inneholder kontroller som lar bånd som skal spoles tilbake, spoles fremover, spilte, stanset og registrert. Noen Mini DV-kameraer tillater bruk av en flyttbar liten kapasitet SD (Secure Digital) -kort for lagring av stillbilder, mens andre lar bilde bildebehandling og lagring skal skje på Mini DV tape.

Vedlikehold

Siden Mini DV videokameraer benytter mekaniske båndmekanismer, er regelmessig stell og vedlikehold er nødvendig. Regelmessig tape hodet rengjøring kan utføres av brukeren med kommersielt tilgjengelige tape rengjøring kassetter, men tyngre brukere vil kreve periodisk båndopptak hodejustering og eventuell utskifting av fabrikk autorisert reparasjonstjenester.

tilkoblinger

Mini DV videokameraer er vanligvis utstyrt med standard video inn- og utgangene porter for tilkobling til avspillingsenheter, men direkte tilkobling til datamaskiner for arkivering og redigering opptakene må gjøres via standard IEEE-1394 (Firewire, Sony iLink eller tilsvarende). For Mini DV-kameraer bruker SD-kort for stillbilder, er en standard USB-tilkobling til datamaskin vanligvis brukt, men vil bare gi tilgang til informasjon på SD-kortet og ikke Mini DV tape.

Bildekvalitet

Mens bildekvalitet av Mini DV-formatet generelt kan være enestående, spesielt i høyere-end enhet, er at kvalitet sterkt avhengig av kameratypen, linse, intern bildebehandling kretser, belysning, kamerainnstillinger og, selvfølgelig, videokameraet operatørens erfaring.

Kamera og Tape Care

For å unngå opptak hodet forurensning og begrense skure prosedyrer, anbefaler profesjonelle Mini DV brukere og produsenter å holde seg til en merkevare av tape. Dette er på grunn av mulig inkompatibilitet mellom smøremidler ansatt i ulike tape produsenter. Videokamera og bånd må oppbevares kjølig og tørt til enhver tid, og brukeren må følge alle andre produsentens instruksjoner om riktig bruk av apparatet.