Beskrivelse av en 2005 Chevrolet Colorado lastebil

Ved begynnelsen av 2000-tallet, Chevrolet sin ærverdige kompakte pickup, S-10, var mer enn klar for en erstatning. Selv om det hadde fått flere oppdateringer i løpet av årene, S-10 var fortsatt den samme grunnleggende liten lastebil GM debuterte helt tilbake i 1981.

The Colorado var en helt ny bil fra grunnen av. Det er designet for å gi praktiske og nytten av en kompakt pickup i en jevnere, mer raffinert pakke. Selv om Colorado var en stor forbedring i forhold til den utgående S-10, den møtte en overfylt og konkurransedyktig markedssegment som inkluderte Dodge Dakota, Toyota Tacoma, Ford Ranger og Nissan Frontier.

dimensjoner

2005 Chevrolet Colorado var tilgjengelig i to akselavstander: 111.3 inches og 125,9 inches. De mindre akselavstand var eksklusivt til vanlig-cab modeller. Jo lengre akselavstand var tilgjengelig med utvidet-cab og mannskap-cab Colorados.

Den korte akselavstand lastebil målt 192,8 inches lang, 67,6 inches bredt og 64,9 inches høy. Det målt 57,5 ​​inches på både foran og bak sporet. Den hadde en 40,7-fots svingradius og en base egenvekt på 3,350 pounds. Den lange akselavstand Colorado målt 207,1 inches lang, 67,6 inches bredt, og 64,9 inches høy. Det måles også 57,5 ​​inches på både foran og bak sporet. Den hadde en 44,6-fots svingradius og en base egenvekt på 4,150 pounds.

Powertrain

2005 Colorado var tilgjengelig med to motorer: en 2,8-liter, inline fire-sylinder og en 3,5-liters inline fem. Begge kraftverk var basert på GMs grundig up-to-date Atlas lastebil motor arkitektur. De inneholdt en dobbel-overhead-cam design, motorblokker i aluminium, fire ventiler per sylinder, variable ventiltider, og balanseaksler for redusert støy og vibrasjon.

Den firesylindrede motoren produserte 175 hestekrefter ved 5600 rpm og 185 fot-pounds av dreiemoment ved 2800 rpm. Den inline fem, som kun var tilgjengelig på crew-cab modeller, viste seg en solid 220 hestekrefter ved 5600 rpm og 225 fot-pounds av dreiemoment ved 2800 rpm.

Den inline fire kom med enten en femtrinns manuell eller firetrinns automatgirkasse. Den inline fem var forbundet bare med automatisk. The Colorado var tilgjengelig med bakhjulsdrift eller deltid firehjulstrekk. De fire-wheel-drive systemet automatisk låsing bakre differensial gjort lastebilen en kompetent utøver på grov, off-road terreng.

slepekapasitet

Den 2005 Colorado hadde en maksimal tilhengervekt på 4000 pounds. Interessant, det var faktisk 1900 pounds mindre enn truck forgjenger, S-10, kunne mønstre. Som svar, Chevrolet uttalt at den nedre slepekapasitet tillatt sine ingeniører til å redusere egenvekt og forbedre on-road kjøredynamikk. Pluss, deres forskning velig fant at de fleste kjøpere som trengs for å taue mer enn to tonn sprang for en full-size lastebil.

Versjoner ytelses~~POS=TRUNC

To spesielle, prestasjonsorienterte alternativ pakker var tilgjengelig for 2005 Colorado. Hver er designet for å appellere til en annen slags lastebil entusiast. Den Z71 pakken ble inspirert av en verden av off-road lastebil racing. Det inneholdt en løftet suspensjon, off-road dekk, store hjul fakler, monotube sjokk, og en låsing bakre differensial.

Den ZQ8 pakke, på den annen side, er designet for å appellere til gaten lastebil mengden. Det følger med en senket fjæring, Bilstein høytrykksgass sjokk, quick-ratio styringsgruppe, en bakre anti-roll bar, 17-tommers lettmetallfelger, og body-fargehjul fakler, støtfangere og frontgrill.

forbruker~~POS=TRUNC data

Som andre kompaktbiler, 2005 Colorado var mer drivstoffeffektive enn en full-size pickup, men betydelig mindre enn de fleste biler. Den minste tørst versjon av Colorado, inline-fire modellen med manuell girkasse, klarte en EPA rating på 18 mpg i byen og 24 mpg på motorveien. Den minst effektive versjon, inline-fem modell med automatgir, ble EPA karakter på 16 mpg i byen og 21 mpg på motorveien.

Siden det ble tilbudt i to lengder, med tre førerhus typer, og med en mengde alternativer, kan prisen på en brukt Colorado variere betydelig avhengig av hvordan det ble konfigurert. Kelley Blue Book sier at det pr 2014, er en base vanlig drosje modell verdt rundt $ 4475. På den andre enden av spekteret, en top-of-the-line, crew-cab Colorado bør gå for $ 10,285 til $ 10,960.