Automatgir Design Funksjoner

En automatisk girkasse, også kjent som en automatisk girkasse, er en relativt moderne avansement i automotive engineering. Den moderne automatgir er uten tvil den mest kompliserte del av maskiner som er utstyrt i de fleste biler. Transmisjonen er enheten i bilen som kobler motoren til driv, som er det overføre makten til drivhjulene og får bilen i bevegelse.

Automatgir Components

Den automatiske girkassen er bygd opp av mange ulike komponenter som arbeider sammen. Disse omfatter et hydraulisk system som beveger fluid under trykk, et ventillegeme som styrer clutchen og et sett av tannhjul som er beregnet for forskjellige nivåer av belastning på motoren. I motsetning til en manuell girkasse der tannhjul gli langs en aksel, er en automatisk transmisjonens tannhjul aldri fysisk flyttet.

Planetdrevet

I kjernen av en automatisk girkasse er det som er kjent som «planetdrevet", som består av en stor ring utstyr med en "sol" gir i sentrum og tre "Planet" tannhjul som sitter mellom solen gir og ringen utstyr. Planettannhjulene forskyves uavhengig av hverandre på en metall skift bærer. Solen utstyr holdes i ro; og som den sirkulære ringtannhjulet roterer, blir de planethjul beveget rundt omkretsen av solen gir. Når bilen beveger seg i revers, er planettannhjulene låst, og ringtannhjulet beveges, noe som fører til soltannhjulet å rotere i motsatt retning.

Torque Converter og clutch

Automatiske girkasser har enveis clutcher som gjør at tannkransen til å spinne i en retning, men ikke den andre, akkurat som clutchen på en sykkel. Momentomformeren på en automatisk girkasse gjør at motoren kan fortsette å kjøre når bilen ikke er i bevegelse. Selve enheten er smultringformet og er installert mellom motor og girkasse.