Auto Safety Inspection Krav

Stater har automatisk krav til inspeksjon på plass for å holde bilene trygt på veien. Når du tar bilen inn for en rutineinspeksjon, er det flere punkter som mekaniker skal sjekke for.

bremser

Slitte bremser kan svikte på veien. En inspektør må fjerne bremse trommer for å sjekke dem for overdreven slitasje. Han må også sjekke skivene, pads og luftledninger. En tredjedel av biler på veien har usikre bremser.

Controls

Vindusviskere, horn, speil og signaler må være funksjonelt for at en bil å passere en automatisk inspeksjon. Sjåføren må kunne advare og tydelig se andre biler når du kjører.

Setebelter

Omtrent 55 prosent av personene som ble drept i bilulykker i 2008 var ikke på seg setebeltene, ifølge National Highway Traffic Safety Administration. En inspektør må sjekke setebelter for å sikre de er å klikke på plass sikkert.

Lights

Alle lysene på forsiden og baksiden av bilen må være funksjonelt for å passere en sikkerhetskontroll. En blåst frontlys eller baklys er en sikkerhetsrisiko fordi det er vanskelig for andre drivere for å se deg på veien i mørket, spesielt i dårlig vær.

dekk

En skallet dekk (lav slitebane) kan føre til en bil til hydroplane på regnværsdager. Dekket må ha minst en 2/32 slitebanen for å passere de fleste statlige inspeksjoner. En ekstra dekk må også være til stede i bilen.

Vindusglass

Sprekker i en frontruten er en fare fordi glasset kan knuse hvis sjåføren går over et stort brak, noe som kan føre til en ulykke eller skade. Frontruten, når solid, støtter også bilen og forhindrer taket fra grotting i løpet av en ulykke. Så sikkerhetskontrollør må bekrefte at frontruten er intakt.