Auto Momentspesifikasjoner

Auto Momentspesifikasjoner


Når bilprodusenter bygge motorer, satt de dreiemoment spesifikasjoner for alle sine komponenter. Disse spesifikasjonene må følges for å sikre at motoren fungerer riktig og trygt.

moment~~POS=TRUNC

Dreiemoment refererer til den kraft som er nødvendig for å rotere et objekt, i dette tilfellet en mutter eller en bolt, rundt en akse eller svinge. Du kan tenke på det som en vri. For å sikre motor stabilitet, må motorboltene trekkes til med moment eller boltet ned med en momentnøkkel til en viss vekt spesifikasjon i henhold til produsentens retningslinjer.

komponenter

Alle bolter i bilen har moment spesifikasjoner. Blant dem er bolter for veivaksel, kamaksel, motorblokk, kroppen, topplokk, oljepanner og pumper, og alle tilhørende komponenter.

helical Sequence

Noen bildeler, som veivakselen og topplokk, krever vridning i en spiral sekvens. Dette sikrer at det dreiemoment som påføres jevnt på komponenten.

I denne sekvensen, dreiemoment du midt bolt eller bolter, og deretter flytte utover i begge retninger til alle bolter er strammet. Hvis det er flere trinn, blir alle boltene strammes til det første trinn, og deretter boltene strammes til det andre trinnet i nøyaktig samme rekkefølge som de var for den første, og så videre. Vent ca 15 minutter mellom hvert trinn slik at boltene til å strekke og bosette seg.