Audio koaksialkabel Impedans Tutorial

Audio koaksialkabel Impedans Tutorial


Koaksialkabel brukes for lyd formål som ofte kalles digital koaksialkabel. Ligner på en standard RCA-kabel, er digital koaksialkabel enkel i konstruksjonen. Koaksialkabelen bruker en enkelt leder som er omgitt av plastisolasjon, beskyttet mot støy ved to til fire lag med vekslende folie og aluminiumskjerming. Digital koaksialkabel impedans følger de samme prinsippene som video kabling og standard RG-6 koaksialkabel wire.

Target Impedans

Digitale koaksialkabler er konstruert for å opprettholde en 75 ohms impedans. Alle digitale koaksiale kontaktene på hjemme lydutstyr opererer på denne impedans. Opprettholde dette målet impedansen er viktig for å forhindre tap av data, særlig ettersom frekvensen stiger. Kvalitet digital koaksial kabel gjør dette impedans å holde seg stabil, uavhengig av kabellengde.

Forklaring

Hvis to stykker av digital audio utstyr ved å sende og motta enden drevet ved 50 ohm, ville en kvalitet digital koaksialkabel ikke forandre at impedansen som signalet går langs den. Digitale lydkablene er derfor designet for å være "usynlig" fra en impedans perspektiv, noe alle kabler bør gjøre unngå signaltap. Digital koaksialkabel ikke aktivt presentere en 75-ohm belastning; heller ganske enkelt lar det at impedansen til å bli opprettholdt over hele signalkjeden.

impedans Misforhold

Low-grade digitale koaksialkabler ofte ikke håndtere impedans i en pålitelig, konsistent måte. Lave tråd teller i den interne ledninger og billige kontakter bidra til dette. Hva som må skje i dette tilfellet er elektronisk korrigering ved en eller begge ender av signalkjeden. Dette resulterer i forvrengning, kjent som jitter, eller utfall i verste fall. Selv om jitter er mer av et teoretisk problem enn en hørbar en på lydfrekvenser, er signaltap uønsket eller annen grunn.

Sammenligning med Analog

Analog RCA-kabler ikke bære digitale signaler. Som et resultat, signaltapet fra impedansfeiltilpasning ikke resulterer i alvorlige problemer med mindre hørbare kabelen er fysisk ødelagt. Fordi digitale lydsignaler bare operere i binære, signalet har bare så mye feilmargin før selve pakketap. Det er derfor ikke bør brukes analoge RCA-kabler for digitale koaksiale programmer; konstruksjonen av kabelen er fundamentalt forskjellig. Men kvalitet videokabler og digitale koaksialkabler kan og byttes enkelt og uten skadelig effekt.