Aperture Innstillinger for Nikon D70

Aperture Innstillinger for Nikon D70


Fotografer kan endre objektivets blenderåpning innstillingene på Nikon D70 bruker blenderprioritert eller manuell opptaksprogrammer. Utvalget av tilgjengelige alternativer til fotografen avhenger av hvilket objektiv er festet til kamerahuset. Rask eller prime, linser er dyrere enn vanlige objektiver, men tilbyr de største blenderåpning.

Hva er Aperture?

Blenderåpning, også kalt f-stopp, er størrelsen på objektivåpningen. Den styrer hvor mye lys som slipper gjennom objektivet og kombinerer med lukkerhastighet for å eksponere et bilde. Med tradisjonelle filmkameraer, er åpningen kontrolleres ved å slå en ring på objektivet. I digitale speilreflekskameraer, er blender satt gjennom elektronikken inne i kamerahuset. Den f-tall er en brøkdel beregnet av hullets diameter dividert med brennvidden til linsen.

Ved hjelp av D70 i Aperture-Priority Mode

Blenderprioritert modus er en av de semi-automatiske opptaksmuligheter for D70. Det er merket som "A" på kameraets hovedkontrollhjulet. Ved hjelp av denne innstillingen, velger fotografen blenderåpning og kameraet stiller tilsvarende lukkertid automatisk. Still inn blenderåpning ved å bruke underkommandohjulet, fant til forsiden av utløserknappen. Roter hjulet og se på LCD-vinduet til du ser riktig "F" nummer vises.

Ved hjelp av D70 i manuell modus

I fullt manuell modus, merket med "M" på modusvelgeren, vil du sette blenderåpning og lukkerhastighet. Dette vil gi deg full kontroll over bildet eksponering. Som i blenderprioritert modus, vrir underkommandohjulet for å stille inn blenderåpningen. Bruk rett rundt hovedkontrollhjulet for å velge lukkerhastigheten. Vanligvis, jo større åpningen er, jo raskere lukkerhastigheten som kan brukes.

Hvorfor Aperture Matters

Aperture er viktig fordi det styrer dybdeskarpheten av et bilde. En lavere blenderåpning gir mer lys gjennom objektivet og skaper en liten dybdeskarphet. Det betyr at bakgrunnen av bildet blir uskarpt når motivet er i skarp fokus. En høyere blenderåpning skjerper bakgrunnen fokus. Du kan se dybdeskarpheten i et bilde ved å trykke på dybdeskarpheten forhåndsvisning knappen på D70 mens du ser gjennom søkeren. Knappen er på forsiden av kameraet på nedre venstre side av objektivet.