Analog vs Digital mobiltelefoner

Mobiltelefoner har gått fra nisje elementer som var bare tilgjengelig for et lite segment av velstående, godt koblet folk til rimelige enheter som brukes av milliarder på verdensbasis. Digital og analog telefon mobiltelefontjenester er to typer teknologier som brukes i USA Det er imidlertid klare forskjeller mellom de to som påvirker tale- og datatjenester vi mottar.

Analog mobiltelefoner

Analog mobiltelefoner var den første generasjonen av mobil teknologi implementert i USA Analog teknologien ble godkjent av FCC i 1983 og ble først brukt i Chicago. Analog mobiltelefoner bruke en rekke frekvenser som varierer mellom 824 megahertz (MHz) og 894 MHz. Analog telefoner fungerer ligner radioer ved kringkasting taleanrop i eteren på en enkelt frekvens eller kanal.

Digitale mobiltelefoner

Den andre generasjon (2G) av mobilteknologi er digitale mobiltelefoner. Digitale telefoner bruker samme radiofrekvenser som analoge telefoner, men de oppnår sine mål på en annen måte. Siden digitale tjenester komprimerer tale data i binær informasjon, er de i stand til å manipulere informasjon veldig lett, slik at de kan få plass til flere kanaler innenfor en gitt båndbredde.

Analoge Fordeler og ulemper

Analog mobiltelefoner er utmerket for sporadisk bruk, og de er også relativt billig. De har også bedre dekning enn digitale telefoner på grunn av deres økte nettverkstilgjengelighet. Analog cellular tjenesten er tilgjengelig i 90 prosent av landet, og det er kompatibelt med de fleste av oss trådløse nettverk.

Analog mobiltelefoner er ikke veldig sikker. De kan klones eller skannet for å stjele innringere kontoinformasjon. Dessuten kan alle med en skikkelig radiomottaker fange opp og overhøre analoge taleanrop.

Analog telefoner tilby rettferdig lydkvalitet; likevel, de er kjent for ofte brutte samtaler, statiske og forstyrrelser. Analog tjenesten ble opprinnelig utviklet for talesamtaler tjenester; Derfor, datatjenester er ikke tilgjengelig på analoge telefoner.

Digitale Fordeler og ulemper

Digitale mobiltelefoner operere på en mer effektiv trådløst nettverk; derfor er de i stand til å sende og motta mer informasjon.

Digitale mobiltelefoner også tilby bedre mottak siden digitale nettverk er mindre utsatt for forstyrrelser. Bedre mottak betyr klarere samtaler og færre brutte samtaler.

I tillegg til å klarere samtaler tjenester, digitale mobiltelefoner tilbyr mange ringefunksjoner, inkludert samtale venter, talepost og nummervisning. Digitale mobiltelefoner er også i stand til å gi Internett-tilgang, noe som gir dem mulighet til å sende og motta SMS og MMS-meldinger, surfe på Internett og laste over-the-air-applikasjoner.

Digital dekningen er i hovedsak begrenset til store byer. Videre har mange digitale nettverk er ikke kompatible med hverandre og noen digitale telefoner kan ikke ha den nødvendige teknologien for roaming i ulike nettverk. Men de fleste digitale telefoner nå besitter dual mode evner, og de er nå i stand til å streife på analoge nettverk også.

Digitale telefoner pleier å være dyrere enn analoge telefoner, noe som fører til en dyrere oppstart kostnader.

Velg Digital

Digitale mobiltelefoner tilby flere tjenester og bedre total mottak enn analoge mobiltelefoner. Til tross for sine dyre kostnader, digitale telefoner tilbyr en rekke dataalternativer og avanserte telefoner som overgår alt analog kan gi.