Alternativer til Hybrider

Hybrid biler utnytter både en standard bensindrevet motor og en elektrisk motor. Normal motordrift for å starte kjøretøyet og under akselerasjon, men en gang med konstant hastighet den elektriske motoren tar over for å spare på bensin. Noen hybrider brukt energien skapt gjennom bremsing for å lade batteriet, mens andre må være plugget i. Den vanligste gass / elektrisk hybrid er Toyota Prius, men dette slags hybrid er ikke det eneste alternativet til normalt drevne biler.

Elektrisk

Elektriske biler blir stadig mer vanlig med mange selskaper som har elektriske modeller som allerede er i produksjon eller under utvikling. Disse inkluderer Nissan Leaf og Chevrolet Volt, mens de mest populære i Europa er GWizz. Disse kvitte seg med bensin motor helt og bare bruke elektrisitet. Det skaper noen problemer når bilen krever regelmessig opplading, har dårligere ytelse enn bensin biler og krever at bilen skal utrolig lett som kompromisser innvendig plass.

biodiesel

Biodiesel biler bruker enten beskjære eller spillolje som en erstatning for vanlig diesel. Oftest mais skaper etanol som kan være masseprodusert og selges gjennom bensinstasjoner som andre brensler. Alternativt spillolje fra restauranter kan filtreres og settes i en egen tank. Selv om dette reduserer utslippene er det noen som kritiserer sin miljøvennlighet som det er svært klimaavhengig. Avling olje er mer viskøs enn vanlig diesel og så krever noen diesel for å starte kjøretøyet og varme oljen. I varmt klima betyr biodiesel kan erstatte opptil 90 prosent av vanlig diesel i et kjøretøy, men i kaldt klima kan bare erstatte 10 prosent.

hydrogen

Den eneste hydrogendrevet bil tilgjengelig, som i 2011, er Honda Clarity, men som elektriske biler er det flere som er under utvikling. Hydrogen er sett av noen som bilen drivstoff for fremtiden som det gir ingen utslipp og ikke kompromisser ytelse. Hovedproblemet med hydrogen som drivstoff er at det må ligge under press. Når det er i denne tilstanden den er brennbart som betyr tanken, tankbiler og bensinstasjonstanker må være spesialdesignet og beskyttet.

Liquefied Petroleum Gas (LPG)

LPG er en komprimert gass, hovedsakelig propan, som er billigere å kjøpe og tilbyr bedre drivstofføkonomi enn bensin. Det har kjempet for å vinne popularitet som det fortsatt er en oljebasert drivstoff. Konvertering en bil til LPG er ikke billig og krever ansette en utdannet mekaniker, og som i 2011, ikke mange bensinstasjoner som selger det for kjøretøy.

Solar

Solar biler blir sett på som mer en hobby kjøretøy enn en faktisk alternativ o bensindrevne biler. Hovedproblemet er at de må bruke solceller som omdanner solenergi direkte til elektrisitet. Lagring av energi i en bil innstillingen er svært vanskelig, og slik at de kan bare jobbe i områder hvor solen kommer til å skinne hver dag.