3800 Supercharger Design Spesifikasjoner

3800 Supercharger Design Spesifikasjoner


Den 3800-serien av motorer av General Motors er svært effektiv, takket være kompressorer blir fabrikkbygd i dem. En kompressor er en luftpumpe drevet av veivakselen. Det tvinger luft inn i motoren, slik at motoren ikke trenger å anstrenge innsatsen til inntaksluften. Ved en supercharger handling, er hestekrefter av en motor økt. General Motors avhengig av Eaton å produsere kompressorer, siden Eaton er en respektert produsent av motoren produkter.

År med Supercharger Usage

Det 3800-serien av motorer anvendes to forskjellige typer av kompressorer, avhengig av mange års produksjon. Fra 1992 til 1996 ble 3800 brukt Eaton M62 supercharger. Fra slutten av 1996 til 2003, de 3800 motorer brukt Eaton M90 supercharger, som forbedret hestekrefter litt.

M62 Unit

M62 flytter 62 kubikkmeter luft per minutt per omdreining, derav navnet. Det er boltet direkte til toppen av motoren, og mater inntaksmanifolden fra bunnen. Den har to innvendige luft rotorer, eller skovler, og begge er epoksybelagt for holdbarhet. Det er aksel-drevet fra fronten, og har en liten trinse som gjør at en drivreim for å kjøre fra veivakselen til supercharger akselen.

M90 Unit

M90 er en oppgradert versjon av M62. Den beveger seg 90 kubikkmeter luft per minutt per aksel revolusjon. Mange av monteringskonfigurasjoner er de samme, som er en metode for å snu den. M90 gir tilsvarende løft, eller lufttrykket, som M62. Hovedforskjellen er at boost er utviklet på et lavere turtallsområde på motoren.