3200K Lykte Vs. 4000K Lykte

3200K Lykte Vs. 4000K Lykte


Lykte styrke er målt ved fargeutskrifter og lumen. Farge utgang er målt i grader Kelvin, mens lumen er et mål på den aktuelle lyseffekt, eller intensitet, av frontlys.

grader Kelvin

Den fargetone eller farge, fra en lyskilde blir målt i Kelvin temperatur. Spekteret av målingen ble oppkalt etter britiske fysikeren William Kelvin. Selve spekteret av farger, representert i "grader Kelvin." inneholder reds ved den nedre enden av spekteret og endringer til blått ved den øvre ende.

3200K

Nyansen av lyskastere med en lyskilde nyansen i 3200K er omtrent den samme som den som produseres av kvarts belysning. Den har mindre rødt lys og mer blått lys enn husholdningsglødepærer, men ikke helt den blå-hvitt lys produsert av lysstoffrør.

4000K

Frontlykter med 4000K vurdering vil produsere et lys med et mer blåaktig fargetone enn 3200K lys. Lykter med denne nyansen vil gi et bredere spekter av farger refleksjon enn 3200K belysning på grunn av tettere tilnærming av naturlig sollys.

Lykte Lysstyrke

En frontlys som gir en høyere Kelvin vurdering kan faktisk være mindre intens, avhengig av lysstyrken på pære. Generelt er de fleste ettermarkedet frontlykter har en større lysstyrke enn aksjefrontlykter, uavhengig av fargetemperatur.