2K Vs. 4K Cinema LCD

2K Vs. 4K Cinema LCD


Det er mange alternativer i disse dager for teater pågå connoisseur. Tradisjonelle 35mm, 2K digital projeksjon, 4K digital projeksjon, IMAX, Digital IMAX, og Digital 3D er blant kino formater som ofte brukes. Spørsmålet blir hvilket format er best å se en film i. Film fans lurer kanskje på om det er mye forskjell hvis en film er vitne til i 2K projeksjon i stedet for 4K projeksjon. Og kinoeiere kan spørre seg selv om det er virkelig verdt det å oppdatere sin projeksjon utstyr.

piksler

En projektor som har en 2K oppløsning betyr at det setter ut 2000 piksler på en gang. En 4K-projektor legger ut 4000 piksler på skjermen samme størrelse. Hvis du sitter svært nær en skjerm som bruker en 2K projektor du er mer sannsynlig å legge merke til pikslene. Jo flere piksler per skjerm jo bedre. Med 4K er det mye vanskeligere å legge merke til piksler, og mer subtile detaljer kan komme gjennom som ville gå tapt med en 2K projektor.

IMAX

IMAX var en av de første formater å implementere 4K projeksjon og en av de vanligste formatene for å bruke den. Nesten alle IMAX-kinoer har 4K-projektorer, som er en veldig god ting fordi noen IMAX-kinoer har skjermer som er så høyt som åtte historier. På et lavere oppløsning, ville folk som sitter nærmere skjermen merke en rekke artefakter.

Den eneste ulempen til IMAX-format og 4K generelt er at 4K projeksjon ikke har fullt fanget på med filmindustrien som i 2010. Mange filmer som er skutt digitalt eller bruker digitale spesialeffekter gjør dette ved 2K oppløsning. Store storfilmer vist på IMAX-skjermer kan lide som resultat. Transformers: Revenge of the Fallen hadde noen scener laget bare for IMAX, men mange var det ikke. De med et godt øye kunne fortelle forskjellen i oppløsning. Heldigvis er det IMAX-formatet vokser mer populære, noe som vil bety flere filmer i fremtiden vil bli gjengitt i 4K.

Visual Difference

2K projeksjon er på et litt høyere oppløsning enn 1080p HD. For de fleste øyne, er denne forskjellen ikke er merkbar. Dette gjelder også for 4K-oppløsning til tross for 4K projeksjon ha dobbelt så høy oppløsning som 2K projeksjon. Den eneste måten dette virkelig blir merkbar er hvis du ser en film på en virkelig stor skjerm som en IMAX-skjerm. En liten skjerm med dobbelt så høy oppløsning vil ikke være så merkbar. IMAX tilbyr en mye større skjerm som gjør at betrakteren til å legge merke til de små detaljene langt lettere.

The Future of 2K, 4K, & Beyond

Som i 2010, er 6K projektorer allerede begynt å rulle ut på kinoer som ønsker å oppgradere til dem. Tredimensjonal kino begynner å ta av. De fleste 3D-projektorer er i 2K oppløsning, men 4K og 6K projektorer eksisterer. Som i 2010, 3D-projektorer krever seerne til å bruke spesielle briller. Dette kan endre seg til der ingen briller er nødvendig.

For et teater eier, må man ta hensyn til nye høyere end teknologi som kommer til eksistens og bruk av 3D-film. Som i 2010, ble flere filmer planlagt å bli lansert i 3D som Alice in Wonderland, Toy Story 3, Tron Legacy og Harry Potter og Deathly Hollows Part 1. Hvis denne trenden fortsetter, alle de store storfilmer og kanskje alle fremtidige filmer vil være utgitt i 3D. Dette potensialet er noe hver teater eieren må ta hensyn til når du prøver å finne den ideelle projeksjonssystem.

Koste

Kostnaden for en ny digital projektor starter på rundt $ 50.000 og er ca $ 150 000 i gjennomsnitt. En 2K projektor vil kjøre et sted langs dette området av $ 50.000 til $ 150,000 mens en 4K-projektor vil vanligvis starter på $ 150.000 og gå opp i pris. Disse projektorene levealder er 30 til 40 år. Men ny teknologi er alltid kommer sammen.