20B rotasjonsmotoren Spesifikasjon

20B rotasjonsmotoren Spesifikasjon


Mazda 20B rotasjonsmotoren tilhører en svært sjelden klassifisering av motorer kjent som Wankel roterende motorer. Wankel roterende motorer har ikke tradisjonelle sylinder og stempel design. I stedet, de opererer med et roterende reaksjonskammer. Den Wankel rotasjonsmotoren har røtter som går helt tilbake til tidlig propelldrevet fly, og den kombinerer høy motoreffekt med mye plass reduksjon, noe som gjør det til et godt valg for en sportsbil motor.

Generelt Wankel-motoren spesifikasjoner

En Wankel rotasjonsmotoren opererer med et trekantet prisme-formet interne roterende forbrenning struktur. Hver flate av prismet utfører den samme funksjon som topplokket på en typisk motor. Snarere enn å ha en enkelt opp-og-ned bevegelse av stemplet, den Wankel rotasjonsmotorens hele den interne struktur beveger seg rundt inne i motorblokken kabinettet. På grunn av den større masse av de indre bevegelige deler, Wankel-motorer må være mer godt festet til kjøretøyets ramme enn konvensjonelle sylinder / stempelmotorer, for å unngå skader forårsaket av vibrasjoner.

20B Motorspesifikasjoner

Mazda 20B motorens sentrale trekantede reaksjonsflater kan fjernes fra kamakselen, en bemerkelsesverdig endring fra tidlige typer av Wankel-motoren hvor de to stykkene ble smeltet sammen. Dette gir enklere reparasjoner og motor ombygging. Hele motorblokk av Mazda 20B motoren kan demonteres i 11 mindre utskiftbare komponenter, som til en viss grad adresserer mekaniker klager på andre produserer 'Wankel motorer i forhold til å finne reservedeler. Den modulære designen gjør reservedeler enklere å beredskapslager og enklere å spesial dikte hvis behovet skulle oppstå. Den 20B motoren har en kompakt design, og beholder en høy hestekrefter på 250 HP lager uten forbedringer.

20B Engine etterfølgere

Motor Trends Magazine 2009 artikkel "Mazda RX-7 Dilemma" påpekte bemerkelsesverdig fravær av neste generasjons Mazda rotasjonsmotor sportsbil. Det gjorde imidlertid presentere en ny hybrid minivan drevet av en hydrogen-kompatibel rotasjonsmotor. Dette oversettes til en mulig fremtid for teknologi hentet fra å skape og støtte 20B motoren. Det signaliserer også en mulig fremtidig utvikling i mainstream, familie roterende motorkjøretøyer. Tidligere har rotasjonsmotoren er reservert for høy ytelse sportsbiler, motorsykler og fly.