2010 Mustang GT alternativer

2010 Mustang GT alternativer


2010 Mustang GT ble introdusert i løpet av 2008 i Los Angeles International Auto Show. Det var tilgjengelig som en V-6 coupe eller en V-8 GT Coupe, med hver har en Premium-versjon. V-6 holdt en 4-liters motor, mens V-8 hadde en 4,6-liters motor. Alle versjonene var fem-trinns manuell bakhjuls stasjoner (RWD).

GT Standardfunksjoner

Mustang GT sported en 90-graders V-8 motor bygget av aluminiumsblokk. Bore og hjerneslag var 3,6 inches med 3,5 inches og kompresjonsforhold på 9,8-til-1. Det brukes en enkelt overliggende kamaksler (SOHC) valvetrain. Forhjulsopphenget brukt McPherson fjærben med anti-roll bar, mens bakhjulsopphenget holdt en levende aksel, en Panhard stang, teleskopiske støtdempere, spiralfjærer og en anti-roll bar. Bremsene ble ventilerte skiver med en anti-bremsesystem. Det genereres en maksimal effekt på 315 hestekrefter ved 6000 rpm og maks dreiemoment på 441 pund-fot på 4250 rpm.

2010 GT Coupe Spesifikasjoner

Den 2010 GT Coupe standard utstyr ble utpekt som Rapid Specs 300A. Det var utstyrt med en aktiv anti-tyveri system og hjul-låsesett. Den 3,73 bakaksel Pakken var også tilgjengelig for GT Coupe, som inneholdt en 3,73 brems akselavstand, samt dual front kalipere og bremseklosser, og en rekalibrert ESC, eller en elektronisk stabilitetskontroll, system. Det kan males også med den røde godteri spesialitet maling pakken.

2010 GT Premium Spesifikasjoner

Den 2010 GT Premium hadde alle de tilgjengelige alternativene for GT Coupe bortsett fra at standard utstyrspakke ble utpekt som Rapid Specs 400A. En Rapid Specs 401A pakken var tilgjengelig som inkluderte kull svart interiør og seter, en dør trim med den lyse ponni merket, og en mørk aluminium panel. Det var mange tilbehørspakker tilgjengelig for GT Premium som tilbehør Pakke 1, 4 og 5 som legges har kombinasjoner av kvartalet vindus sjalusi, side kuler, en decklid ansikt panel, en hette scoop, og en pidestall spoiler. En elektronikkpakke var også tilgjengelig som kjennetegnet automatisk temperaturkontroll, stemme-aktivert audio / video-DVD / CD / MP3-spillere, SYNC multimedieenheter, og SIRIUS Reise Link. En TrackPack pakken var tilgjengelig, som oppgradert GT med dual stempel bremsekalipere, performance bremseklosser, en ECS system, og 19-tommers Pirelli ytelse dekkene. Andre tilbehørspakker inkludert en bakre videokamera, komfort gruppepassasjerseter, en Shaker 1000 Audio system, HID lamper, og et glasstak.

Priser

Standarden GT Coupe ble priset til $ 28 395, mens GT Premium ble priset til $ 31,395. Konvertering til automatgir koster $ 995. Legge til alle de tilgjengelige alternativene for GT Coupe koster rundt mer enn $ 2000. På den annen side, forsterke det GT Premium med alle tilgjengelige alternativer koster en ekstra $ 17.000.