2010 Chevy Camaro sikkerhetsutstyr

Chevrolet Camaro er en av de mest elsket biler i amerikansk bilhistorie. Selv om produksjon av Camaro ble suspendert i 2002, den ble gjenopptatt i 2009 til stor glede for supporterne GM. The 2010 Camaro kommer med en rekke sikkerhetsfunksjoner for å beskytte fører og eventuelle passasjerer i tilfelle dårlig vær eller en ulykke.

Kollisjonsputer og begrensninger.

2010 Chevy Camaro er utstyrt med kollisjonsputer som standard. Det er front, side og overhead kollisjonsputer for fører og passasjer foran. Det er også en sensor som overvåker hvorvidt en person er i passasjersetet slik at airbag å distribuere når en passasjer sitter foran.

Camaro kommer også med setebelter på alle seter. Sikkerhetsbeltene har en "Forstrammer" funksjon som justerer for å sette sjåføren eller passasjeren i best mulig stand til å håndtere en krasj.

Elektroniske sikkerhetsutstyr

Det finnes en rekke elektroniske sikkerhetsfunksjoner som hjelper føreren ved kjøring i usikre forhold eller reagere mot miljøfarer. The 2010 Camaro kommer med en blokkeringsfrie bremser på alle fire hjul som holder dekket roterer mens oppbremsing for å hindre at bilen skrens og sjåføren fra å miste kontrollen. Videre, bilen kan skilte med traction kontroll og stabilitet kontrollsystemer som optimaliserer bilens ytelse. Antispinn holder føreren full kontroll ved å holde bilen fra å miste veigrep og ved å automatisk justere motorens effekt. Kjørelys holde gjør bilen synlig på større avstander, selv i dag, og et dekktrykk monitor tillater føreren å holde et øye på om dekkene har en lekkasje, samt best mulig inflasjonsnivå som gir sikker kjøring.

National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) Vurderinger

NHTSA tester nye biler for å gi informasjon til forbrukeren om hvor godt de utfører i en rekke av krasj scenarier. NHTSA bruker et femstjerners system, hvor fem stjerner er den høyeste og en stjerne er den laveste. Det er også en betegnelse for "ikke testet" hvis en del av bilens krasjet innvirkning ikke ble observert. The 2010 Camaro fikk fem stjerner for sitt svar i en front-side innvirkning scenario og for den lave sannsynligheten for rullende over ( "Roll vurdering "). den fikk fire stjerner i de områdene av passasjer- og førersidekollisjoner. nHTSA ikke teste Camaro bakover sidekollisjon.