2009 Jetta TDI FWD 4-Dr Wagon L4 Spesifikasjoner

Moderne Volkswagen har blitt en favoritt for kjøpere på jakt etter rimelige, entry-level transport uten "økonomi bil" føler. Biler som Jetta og Passat legemlig presisjon og raffinement kjøpere forbinder med tysk ingeniørkunst, men uten premium prislappen på en BMW eller Mercedes-Benz. For den miljøbevisste og økonomi-minded, selskapets TDI diesel-modellene har en lignende eierskap erfaring med dramatisk høyere kjørelengde.

Med sin nøysomme dieseldrivlinjen og romslig vogn kroppen stil, 2009 Jetta TDI Sportwagen var en smart, praktisk valg for familie bil kjøpere.

dimensjoner

Rikelige mengder brukbare passasjer og lasteplass var en av Jetta Sportwagen beste salgsargumenter. Med komfortable sitteplasser for fem og en omfangsrik 32,8 kubikkfot bod bak baksetene, VW var en overbevisende alternativ til tørstere, mindre moro-til-stasjonen crossovers og SUVer. Sammenlignet med Jetta sedan, tilbudt Sportwagen nesten dobbelt så mye lasteplass.

Jetta Sportwagen var 179,4 inches lang, 70,1 inches bredt og 59,2 inches høy. Det er akselavstanden var 101,5 inches med en 60,7-tommers foran spor og 59,6-tommers bakre spor. Vognen base egenvekt var 3,230 pounds.

Powertrain

Spesielt i USA, har dieseldrevne biler hadde en litt dårlig rykte. Mange sjåfører anser dem for å være treg, støyende og stinkende. Selv om dette kan ha vært sant i det siste, moderne dieselmotorer har alle fordelene med diesel - i hovedsak god drivstofføkonomi og lang levetid - med noen ulemper.

Jetta Sportwagen TDI er 2,0-liter, single-overhead-cam, inline-fire produserte 140 hestekrefter ved 4000 rpm og 236 fot-pounds av dreiemoment ved 1750 rpm. The front-wheel-drive vogn var tilgjengelig med enten en sekstrinns manuell eller sekstrinns automatgir med manuell-shift modus.

Mange sjåfører rapportert å være både glad og overrasket over TDI drivverket glatte, stille drift. Mens diesel Jetta ikke var fullt så rask som sine gassdrevne kolleger, var det mer enn i stand til å trygt suse gjennom trafikken og passerer på motorveien. Det kan akselerere fra 0 til 60 mph på ca 8 sekunder, noe som var meget respektabelt for sin klasse.

Interiør Komfort-egenskaper

Jetta hytte hadde en solid, oppskalere føler at sammenlignet gunstig til mange av sine konkurrenter. Interiør plast viste en behagelig matt overflate og dashbordet er ren, enkel design ble logisk plassert og lett å bruke. Bilens høykvalitets vinyl møbeltrekk hadde en læraktig utseende og følelse.

Den TDI Jetta kom med en hyggelig komplement av premium funksjoner. Dens standard utstyrsliste inkludert elektronisk stabilitetskontroll, elektromekanisk servostyring, cruise control, CD stereo med Sirius Satellite Radio, nøkkelfri adgang, full effekt tilbehør, en elektrisk justerbart førersete og side-gardin kollisjonsputer.

forbruker~~POS=TRUNC data

Volkswagens drivstoff-nipper TDI drivverk tilbys utmerket drivstofføkonomi. Jetta Sportwagen ble EPA-karakter på 29 mpg i byen og 40 mpg på motorveien med automatgir, og 30-41 med manuell. I tillegg Volkswagen hevdet at den virkelige verden drivstoffeffektivitet var faktisk bedre enn EPAs estimater. Uavhengig tredjepart byrå AMCI velig oppnådde 38 mpg i byen og 44 mpg på motorveien. Disse tallene setter Volkswagen i tett konkurranse med dyrere og komplekse gass-elektrisk hybridmodeller.

Når ny, 2009 Jetta TDI Sportwagen koste en svært rimelig $ 23,870. Ifølge Kelley Blue Book, som i 2014, en brukt modell i god stand er verdt mellom $ 15,365 og $ 16,415.