2008 Toyota Highlander Alignment Spesifikasjoner

Toyota introduserte Highlander, en av de første mellomstore crossover SUV, i 2001 og redesignet den for 2008 årsmodell, noe som gir den en litt større kropp og en kraftigere V-6 motor. 2008 Toyota Highlander kom i flere front-rulle og all-wheel-drive trimme. Med unntak av camber på den bakre enden, alle modeller felles de samme justerings spesifikasjoner.

Caster

Trinsen vinkel av et hjul er i utgangspunktet helningen av en imaginær linje trukket gjennom de øvre og nedre dreieledd av hjulet når sett fra siden, med null som en vertikal linje rett opp fra bakken og gjennom sentrum av hjulet. Hvis toppen av skråningen krysser til baksiden av den vertikale linje, da den har en positiv trinse. Hvis toppen av skråningen går til forsiden av den vertikale linje, så bilen har en negativ trinse. Til den fremre enden av det 2008 Toyota Highlander, det ideelle styringsvinkelen +2.62 grader, men den kan variere med 0,75 grader i hver retning, med en krysstoleranse på 0,75 grader. Den caster er ikke justerbar på bakenden.

Camber

Den camber av et hjul måler vinkelen på hjulet vipper sett fra fronten av bilen. Hjul som vippe ut på toppen har en positiv camber. Hjul som vippe inn på toppen har en negativ camber. Den ideelle camber på den fremre ende av den 2008 Toyota Highlander er -0.63 grader, men den kan variere med 0,75 grader i hver retning, med en krysstoleranse på 0,75 grader. Den ideelle camber for den bakre enden av front-wheel-drive trimmer er -1,0, men det kan variere med 0,75 grader i begge retninger. Den ideelle camber på den bakre enden av all-wheel-drive trimmer er -0,6, men det kan variere med 0,75 i begge retninger.

Toe-in

Tåen av et hjul viser til sin innretting i forhold til senterlinjen av bilen. Ved forsiden av hjulet er vinklet innover mot midtlinjen, så er det toed-i. Hvis det vinkler ut fra senterlinjen av bil, så det er toed-out. De fleste kjøretøy er utformet for hjulene til å ha en svak tå-i, og denne måling er gitt i positiv grad. Den ideelle toe-in for den fremre enden av 2008 Toyota Highlander er +0.07 grader, men det kan variere med 0,16 grader i begge retninger. Den ideelle innstillingen for toe-in på den bakre enden er +0.24 grader, men det kan variere med 0,16 grader i begge retninger.