2007 Honda Civic Type-R Specs

2007 Honda Civic Type-R Specs


Type-R er den høye ytelsen versjonen av Honda Civic linje. De har blitt oppgradert og optimalisert for krets konkurranse og sportsbruk. Modifikasjoner til nesten alle deler av bilen gir har ført til en forbedret, mer responsiv og kraftig bil. Rettet mot sport kompakt markedet, ble det først gitt til Europa og Japan i 2007.

Motor og ytelse

Med en oppgradert versjon av 2,0-liters DOHC i-VTECH motor er 2007 Honda Civic Type R en maksimal effekt på 204 hk ved 8000 rpm. Akselerasjon er 6,4 sekunder fra null til 60 mph. Toppfarten er 146 km / h. Type-R har en sekstrinns manuell girkasse. Motoroppgraderinger tillate for bedre dreiemoment over et bredere spekter av hastigheter.

Kropp

Hele bilen er optimalisert for høy ytelse med en stiv og lett kropp. Den fremre støtfanger og deksel har et stort luftinntak. Det er Type-R Honda emblemer foran og bak. Det har blitt designet med en aggressiv generelle utseende. Den borgerlige har 18-tommers dekk og 17-tommers foran skivebremser. Den har den "Championship White" farge, som brukes i Hondas F1 racerbiler fra 1960-tallet.

Interiør

Innsiden har en svart-farget race-bil-lignende cockpit. Foran bøtte seter har blitt spesielt utformet. Det er metall sportspedaler og en valgfri stemmeaktivert navigasjonssystem.

Pris og produksjon

I 2007 Honda Civic Type-R gikk for ca $ 25.000 i Japan og $ 34 000 i Europa. Den svake kursen på yen bidro til lavere japanske versjonen pris, til tross for sin høyere spesifikasjoner. Produksjonen ble begrenset til 400 per måned, som alle utsolgt. Type-R-versjonen har ennå ikke truffet amerikanske markedet.