2006 Duramax Oil Specs

Den Duramax Diesel er en av de mest populære dieselmotorene på veien i dag i Amerika. Det er først og fremst brukt i heavy-duty arbeid lastebiler, og man må passe på å velge riktig motorolje. I tillegg, med en hvilken som helst dieselmotor, spesielle typer olje må brukes for å sikre en lang levetid. Mens Chevy sier at CJ-4 olje må brukes i en Duramax motor, det er mange forskjellige merker å velge mellom.

Amsoil

Amsoil 15-40 er uten tvil den beste motorolje for Chevy Duramax diesel. Det er også den dyreste. De Amsoil CJ-4 oljer har vist seg å ha minst mulig forurenser og er den mest stabile under varme. Dette termisk stabilitet er ikke bare viktig, mens Duramax fungerer, men også etter, fordi Duramax er en turbo diesel. Dette betyr at det er en turbolader som tvinger-strømmer luft inn i motoren, og som et resultat varmes opp. Denne varmen holder med turbo selv etter at motoren er slått av, og dette kan bidra til å bryte ned vanlige motoroljer. Den Amsoil har vist seg å ha minst mulig oversikt over alle motoroljer diesel CJ-4.

Shell Rotella T

Shell Rotella T 15-40 er en god runner-up til Amsoil. Selv om det ikke stemmer med termisk stabilitet i Amsoil, det har svært få forurenser og tilbys til en lavere pris. I tillegg er det også lettere å få tak i som de fleste bensinstasjoner Shell bære det om de har en dieselpumpe, mens Amsoil er et mye mindre selskap.

Royal Purple: The Nykommer

The Royal Purple 15-40W er en nykommer til Duramax diesel motorolje spillet, men har hatt gode resultater i den virkelige verden med folk rutinemessig å gjøre det til 100K miles uten problemer. Men det er fortsatt nytt og mangler flere tiårs erfaring som konkurrentene bringer til bordet. Av denne grunn kan det være hatt relativt billig, men det er fortsatt et smart valg.