2005 Toyota 4Runner Front Brake Removal

Den 2003-2009 år modell Toyota 4Runner SUV, kjent som tredje generasjons 4Runner, er utstyrt med fire hjul skivebremser. Dette er en forbedring i forhold til den andre generasjon 4Runner, som anvendes mindre effektive trommel typen bakre bremser. Grunnleggende vedlikehold på 2005 4Runner er skivebremser foran består av å erstatte slitte pads og inspisere rotoren for skade, verken som krever at du fjerne bremsen forsamlingen. Men hvis man trenger adgang til akselens eller noen andre deler av 4Runner, vil det være nødvendig å fjerne bremsesammenstillingen.

Bruksanvisning

1 Løsne alle hjulmuttere på begge forhjulene. Løft fronten av 4Runner med jack, og støtte begge sider med jack stands.

2 Fjern lug nuts, og ta av begge forhjulene.

3 Tapp bremsevæske fra master sylinderen. Fjern lokket fra master sylinder i motorrommet. Fjern støvhetten fra lufteventilen, som ligger på den indre oversiden av sylinderen forsamlingen. Fest en lengde på slangen til lufteventilen, og sett den andre enden inn i en container. Bruk en skiftenøkkel til å åpne ventilen. Lede en assistent til å trykke på bremsepedalen langsomt; frigjøre den, og gjenta. Fortsett til det ikke mer væske kommer ut av lufteventilen. Steng ventilen.

4 Bruker en 10-mm svivel skrunøkkel for å fjerne bremseledning fra innsiden av sylindersammenstillingen.

5 Fjern ledningen klemmene fra de øverste og nederste anti-rasle pins, og skyver pinnene ut, mot fronten av sylinderen. Bruk tang, om nødvendig. Fjerne ledningen anti-rasle fjær fra den ytre kant av den sylindermontasje.

6 Trekk de indre og ytre pakninger og shims ut av sylinderen.

7 Bruk en stikkontakt for å fjerne de to bolter fra baksiden av bremsesylindersammenstilling, og fjerne sylinderen fra rotoren.

8 Trekk rotoren av hjulfestene. Hvis du har tenkt å installere den samme rotoren, før fjerning, lage et merke på rotoren og aksel hub, slik at du kan justere dem under montering.

Gjenta prosedyren på motsatt brems forsamlingen.

Hint

  • Arbeidet med den ene siden av bilen på en gang. Dette gjør det mulig å sammenligne en intakt montering, hvis du blir forvirret under installasjonen.
  • Hvis bremsevæsken kommer i kontakt med en malt overflate, rengjør den umiddelbart.