2005 Taurus Intake Plenum Gasket Removal

Den 2005 Ford Taurus basismodellen ble tilbudt med en 3,0-liters sekssylindret toppventilmotor og automatgir. Den øvre inntaksmanifold gir tilkoblinger for alle vakuumstyrte sensorer, og huser spjeldhus og EGR ventil. For å erstatte den øvre inntak manifold pakning er EGR ventil må være fjernet, sammen med alle de vakuum tilkoblinger og regulatorvaierne.

Bruksanvisning

fjerning

1 Løft bilen panseret og støtte den med hette prop stang. Løsne skruen klemmer for luftinntaket røret på innsugningsmanifold og luftfilter boksen. Koble den elektriske kontakten for inntak lufttemperatur sensor og ventilasjonsrørene. Fjern luftinntaket røret fra motorrommet.

2 Lirke opp på pin-stil holdere for gasskabelen sprutbeskyttelse med flat skrutrekker. Fjern gassvaieren splash skjold. Koble gassen returfjær med nebbtang og sett våren til side. Roter gass for hånd og fjerne gasskabelen og hastighetskontroll kabelen fra spjeldhus. Fjern gassvaieren brakettskruene med socket og skralle. Sett gasskabler og braketten til side.

3 Koble de elektriske kontakter for gass stilling sensor og inntaksluften kontroll fra spjeldhus. Koble ledningsnettet holderen fra spjeldhus stud bolt og sette ledningsnettet til side. Merk alle vakuumledningene festet med tape og en markør. Fjern hver vakuum linje individuelt og markere dens forbindelse med tape og markøren for å hjelpe til med sammenstillingen.

4 Ta av øvre inntak manifold støttebrakett bolt og mutter med socket og skralle. Plasser braketten og sele til side. Løsne mutteren passer for EGR ventil tube med linjen skiftenøkkel. Koble EGR ventil røret fra EGR ventilen. Koble PCV røret fra PCV ventil og øvre inntak manifold og sett den til side.

5 Koble EGR ventil vakuumregulator og inntak manifold runner kontroll elektriske koblinger. Lirke opp på pintypen sele holderen med flat skrutrekker og sett sele til side. Lirke opp på tennpluggkabelen holder med flat skrutrekker. Koble den elektriske kontakten for radioforstyrrelser kondensator.

6 Utfør en visuell inspeksjon av øvre inntak manifold for å sikre at det ikke vakuum linjer tilkoblet og alle ledninger sele plugger er fjernet fra de vedlagte sensorer. Ta av tre manifold bolter og en stud bolt fra inntaksmanifolden. Fjern inntaksmanifolden på motoren. Fjern og kast de tre øvre inntak til lavere inntak parring pakninger.

Installasjon

7 Rengjør kontaktflatene på nedre og øvre innsugsmanifoilene med stålbørste. Installere nye pakninger og plassere den øvre inntaksmanifolden på lavere inntak manifold. Installer manifold bolter for hånd. Stram inntaket manifold bolter til 89 tommers-pounds med tommers-pounds momentnøkkel, og starter med bolten tredje fra venstre og arbeider venstre. Stram stud bolt sist.

8 Skyv tennpluggkabelen holder på plass på ventildekselet. Koble den elektriske kontakten for radioforstyrrelser kondensator. Koble EGR vakuum og IMRC elektriske kontakter. Trykk ledningsnettet kontakten på plass på inntaket manifold.

9 Installer PCV rør til PCV ventil og innsugningsmanifold. Koble alle vakuum linjene en etter en i henhold til de teipede markørene på vakuum linjer og vakuum tilkoblinger på den øvre inntaksmanifolden. Fjern tapen fra de mange kontaktene før du installerer hver linje.

10 Installer EGR røret til EGR ventilen og stram montering for hånd. Stram EGR rør montering til 41 fot-pounds av dreiemoment med momentnøkkel og crowfoot vedlegg. Monter den øvre inntak manifold støttebrakett mutter og bolt. Stram bolten til 37 fot-pounds med momentnøkkel. Stram mutteren til 53 tommers-pounds med tommers-pounds momentnøkkel.

11 Koble gass stilling sensor og IAC elektriske kontakter på spjeldhus. Skyv ledningsnettet holderen over spjeldhus stud bolt. Monter gassvaieren braketten og stram boltene til 13 fot-pounds med momentnøkkel. Koble gassvaieren og hastighetskontroll kabelen til spjeldhus. Installer gassen returfjær. Sett spjeldhus sprutdeksel på plass på plass i løpet av de gasskabler og installere knappenålen holdere.

12 Installer inntak luftslangen til spjeldhus og luftfilter boksen. Stram låseklemmene med skrutrekkeren. Fest ventilasjonsrørene til inntak luftrøret. Plugg i IAT sensor elektriske kontakten. Slå bilen panseret.