2005 Ford F350 Haulin Mass Fakta

Noen mennesker er ikke fornøyd med å ha bare en aksje pickup lastebil. Ron Reiswig ble en av dem da han kjøpte sin 2005 F-350 i 2004. Han begynte å bygge lastebilen opp med ideen om å bygge en lastebil som kan frakte en stor mengde vekt og fremdeles være i stand til å fungere som en rase lastebil . 2005 F-350 som Ron bygget ble omtalt i en artikkel februar 2009 i Diesel Ytelse Magazine med tittelen "Haulin Mass", skrevet av Mike McGlothlin.

innledende oppgraderinger

Ron Reiswig i 2005 F-350 var utstyrt med en 6,0-liters turbodieselmotor. Ron lagt en ettermarkedet inntak og 4-tommers rustfritt eksos til lastebil. Motoren hodet ble senere fjernet og sendt ut for å bli portert og polert, og ARP head studs ble lagt for bedre hodet bolt ytelse dreiemoment-til-yield.

Drivstoff og Turbo Modifikasjoner

Ryan Casserly på Full Force Diesel lagt et sett med 250 cc drivstoff sprøyte til Ron motor. En ITP Diesel drivstoff systemet ble også lagt til F-350. Ron hadde en Turbonetics turbo oppgradering installert, med en 70 mm inducer. En ny Spearco mellomkjøler, også fra Turbonetics, ble tilsatt for å holde eksosgasstemperaturer under kontroll. Lastebilen var utstyrt med en kontrollerbar drivstoffsystemet og tuner for bedre gassrespons.

Boost Strøm

Ron lagt et Zex lystgass system til sin lastebil, noe som bidro til å skape 950 til 1000 fot-pounds av dreiemoment og en 12,9-sekund 1/4-mile spor tid. Ron hadde den nitrøse flasken montert på undersiden av lastebilen, snarere enn i sengen. Den lystgass systemet bruker to solenoider; en solenoid for turbo i kø, og den andre aktiveres under full gass. Motoren produserer 536 hestekrefter. Siden tilsetningen av nitrøse system, mener Reiswig trucken er i stand til å produsere 580 hestekrefter på spray.

Drivverk og Dekk

Den "Haulin Mass" F-350 var utstyrt med 4:30 påkjørsler tannhjul i en 10 1/2-tommers bakenden på Dana 60 aksler. Pro Comp Xtreme 37x13.50-18R all-terreng dekk ble plassert på tilpasset Diamo 18-tommers hjul å gripe vei og bane.

Suspensjon Modifikasjoner

Ron Reiswig F-350 ble modifisert med en Fabtech lift system som inkluderte 8-tommers spiralfjærer. Seks Bilstein støtdempere med reservoarene ble montert på fronten av lastebil og to ble montert bak i bilen. CalTracs trekkraft barer ble lagt for å imøtekomme løftet lastebilens større makt.

interiør Fasiliteter

Ron Reiswig bestilte hans 2005 F-350 fullastet med hvert alternativ som Ford Motor Company tilbudt for sin lastebil. Custom målere ble installert fra Gale Banks Engineering og DiProcol Optix. Målerne lese eksostemperatur, overføring temperatur, boost og drivtrykk. Ron hadde disse egendefinerte målere installert for å forsøke å komme så nær en en-til-en-forhold på boost-to-drive press som mulig.