2004 Jeep Wrangler Clutch problemer

2004 Jeep Wrangler Clutch problemer


Jeep Wrangler er en skikkelig arbeidshest. Siden sin opprinnelse i andre verdenskrig, har Jeeper blitt designet for å være robust, pålitelig transport. Men som i alle biler, clutch deler slites ut, blir slurvete og til slutt mislykkes. Forstå involvert deler, og hvordan clutchen fungerer i din 2004 Jeep Wrangler, vil hjelpe deg å diagnostisere problemer og lære å korrigere dem.

flywheel

Svinghjulet er en stor, solid stål hjul montert på Wrangler veivaksel. Den ytre overflaten er maskinert flatt slik at clutchplaten kan danne god kontakt med den. Imidlertid kan skitne veien vannet sprute opp på denne flaten. Over tid vil disse oljer og forurensninger bake på og danner en glasur som forstyrrer clutch ytelse. Et vanlig symptom på dette er en slipping clutch, med et brennende lukt som kommer fra bell boligområde. Glasuren kan fjernes med en honing stein, gjenoppretter evnen av clutchplaten for å oppnå en solid "bite" mot kontaktflaten.

clutch Plate

Clutchplaten er hjertet av clutchenheten. Det er den komponent som kommer i kontakt med svinghjulet og trykkplaten. Clutchplaten har to overflater laget av materiale som ligner på den i en bremsekloss. Over tid vil dette materialet slites av, og clutchplaten må skiftes ut. Dette er et svært vanlig problem. Disse platene er billig og lett tilgjengelig på mange auto deler butikker. Hvis clutchen føles som om det er slipping, er dette det første stedet å lete.

Trykkplate

Denne plate ligger på den andre siden av clutchplaten. Når man trykker inn clutchen, den throwout peiling virker på denne platen og letter trykket fra clutchplaten. Den har en flat maskinert overflate som, i likhet med den glatte svinghjul overflaten, kan bli glasert over. To vanlige symptomer på dette er en slipping clutch sammen med en brennende lukt, og clutchpedalen vil ha en svampete følelse. En honing steinen skal brukes til å fjerne den glasur, slik at clutchplaten for å ha en god "bite" igjen på trykkplaten.

Throwout Bearing

Når man trykker inn clutchen, en gaffel-lignende spak presser en forseglet kulelager inn i trykkplaten, slippe press. Som alle lagrene, disse etterhvert bli oppbrukt. Hvis du hører en buldrende støy hver gang man trykker inn clutchen, bør den første mistenkte være throwout lageret. Likeledes, hvis det er en brennende metall lukt, lageret kan bli beslaglagt. Den throwout lageret er også lett tilgjengelig i mange auto deler butikker og er ganske billig.