2003 Suburban Flex drivstoff kjørelengde

Den "U" i SUV står for "verktøy" - det er akkurat hva de mest vellykkede SUV produsenter huske på når du debuterte nye modeller og forbedringer på eldre. Sjelden de å gå glipp av et poeng, GM var en av de første til å jevnlig i full størrelse SUVer med evnen til å kjøre ikke bare på blyfri bensin, men på fornybar etanol.

Flex Fuel Engines

Etanol er en hydrokarbon akkurat som bensin, slik at det virker på samme måte som gass innsiden av en motor. Men etanol inneholder kun om lag to tredjedeler av energi per gallon som bensin gjør. På grunn av dette, må du injisere omtrent en tredjedel mer for å gjøre det samme makt; Dette krever en høyere kapasitet drivstoffpumpe, større injektorer og en sensor i drivstoffledningen for å fortelle datamaskinen andelen av etanol i gassblandingen. Motorens dataprogram kompenserer for ekstra drivstoff ved å brenne det mer effektivt: etanol høye oktantall gjør at datamaskinen til å trekke mer strøm per molekyl brent, som oppveier økningen i volum.

Drivstofføkonomi

Standarden, to-wheel-drive 2003 Suburban med en 5,3-liters motor forbrenner drivstoff med en hastighet på ca 12 byen og 17 mpg på motorveien. En to-wheel-drive Flex Fuel Suburban klarer en by mpg bedre når du brenner ren bensin, på grunn av litt mer effektiv motor tuning. Når du kjører E85 - en 85 prosent etanol blandingen - som økonomi synker til ca 9 byen og 12 highway mpg. Merkelig nok, fire-wheel-drive og all-wheel-drive Suburbans få en mpg bedre på motorveien enn bak-stasjonen modeller når du kjører på E85.