2003 Subaru Outback P0519 Sjekk motorkode

Hver smart produsent bruker noen motor design å skille seg ut fra andre; Mazda har sin RENESIS rotasjons, har GM sin elskverdige og tykk-ledet kjærlighet for pushrod V-8s, har Aston Martin V12 og Subaru har sin "boxer" horisontalt-motsetning fire-syl enginer. Bokseren fire har vist seg en ganske kraftig og pålitelig tilbud i løpet av årene, men selv denne etterkommer av den gamle VW firesylindrede motoren vil ikke vare evig. Mer enn et tiår etter at produksjon, små problemer - som de som forårsaker P0519 - er bundet til å dukke opp.

Bruksanvisning

1 Sjekk bilen din datamaskin for andre, tilsvarende koder og bruke dem til å spore problemet ned. Kode P0519 settes som en "Idle Control-systemet feil", som er en annen måte å si at det er enten for mye eller for lite luft kommer inn i motoren på tomgang. Mange ting kan forårsake dette, så nøye undersøke eventuelle andre koder du må eliminere noen av variablene.

2 Sjekk for vakuum lekkasjer. Vakuum lekkasjer kan skje i en rekke steder: vakuum linjer, inntak manifold, slangen fra luftfilterboksen til spjeldhus, TB og inntak manifold pakning eller i sprekker i inntaket selv. Den gamle mekaniker kunsten å finne en lekkasje innebærer en boks med eter startgass. Med motoren i gang, spray startgass i ett sekund bursts på alle de ulike lekkasjepunkter. Hvis du hører motoren kort stige i rpm, er det fordi det suger væsken gjennom lekkasjen. Hold sprøyting til du finner den nøyaktige punktet for lekkasje.

3 Rengjør masseluftstrømmen sensor. Du finner MAF sensor i inntaket slangen mellom luftfilter og spjeldhus. Denne sensoren benytter en oppvarmet ledning, avkjølt av innkommende luft, for å bestemme mengden av luft som går inn i motoren. Hvis MAF sensor ledningen blir skitten, vil gunk isolere ledningen og føre den til å lese lavere enn den burde. Når du finner den MAF sensor, fjern skruene som fester den til slangen og nøye vrikke den oppover. Spray sensor ledning med en MAF sensor renere - tilgjengelig til enhver deler butikken - for å fjerne avleiringer fra den. koder P0100 gjennom P0104 kan også vises hvis du har en skitten MAF sensor.

4 Rengjøre tomgangsluftkontroll passasjer i spjeldhus. Den TB IAC passasjer fungere som en bypass for luft når gass blad lukkes, og de kan bli tilstoppet med karbon, olje og skitt. IAC-kanaler er spesielt utsatt for tilstopping hvis du har en dårlig luftfilter eller positiv veivhusventilasjon ventil. Dette er en noe involvert prosedyre og bør bare foretas dersom du også få koder som indikerer en slags IAC feil, for eksempel P0505, P0506 og P0507.