2003 Nissan Altima 2.5L Termostat Installasjon

Jeg har hørt det sagt at vi lærer bedre av feil enn fra noe annet. Kanskje ikke raskere, men bedre. Og det er sant - du vil bli overrasket over hva du vil lære etter å ha prøvd å sette 200 hestekrefter er verdt av lystgass gjennom en 175-hestekrefter Nissan motor. For eksempel, vil du lære hvor raskt en bil vil overopphetes når du kjører sa lystgass på en motor med en ødelagt termostat. Deretter vil du lære litt om Nissans rare ideer om å kontrollere kjølevæskestrømmen.

Skifte termostat

De fleste termostat endringer starter omtrent det samme i forhold til å finne termostaten. Trace øvre radiator slangen, og det er vanligvis rett der i huset boltet til blokken. Dette var ikke noe annerledes. Den øvre radiatorslange fører til huset på blokken, lett synlig fra førerens side av bilen. Etter drenering systemet ved å åpne radiator petcock, koblet jeg den store radiator slangen, mellomstore varmeapparat kjerne slange og gassregulatoren aktuatoren pluggen fra toppen av huset. Et par bolter senere, og huset var av bilen. Med den gamle termostaten trukket ut og pakningen skrapet av, jeg droppet den nye termostaten i - med en ny O-ring klemt mellom den nye pakningen og blokken. Boken oppført 16 til 20 fot-pounds av dreiemoment for bolig bolter, og slangene gikk på samme måte som de kom.

Etter påfylling og lufting av systemet, og se etter lekkasjer, jeg gjorde en feil følelsen ganske godt om meg selv; en følelse som varte helt til jeg tok bilen ut for en prøvekjøring og sett temperaturen nålen sakte stige til meltdown sone. UH oh. Tusen tanker raste gjennom hodet mitt, de fleste som er involvert stor svikt knyttet til den uimotståelige bruk av lystgass.

Jeg parkerte bilen og brøt ut min reparasjon bok. Jeg bladde gjennom det, på jakt etter svar som om den hadde et kapittel om motor brudd som følge av dumhet. Vel, det gjorde ikke det, men på siden etter at dreiemoment spesifikasjoner, gjorde det har en utspilt diagram av prosedyren. Og at diagrammet viser - et andre termostat. Etter parkering og spratt panseret, jeg så hvor boken rettet under eksosvarmeskjoldet på forsiden av motorblokken. Sikker nok, var det en andre termostathuset gjemmer seg under eksosmanifolden.

Det annet hus hadde to bolter som holder den til blokken. Etter drenering av radiator - igjen - og brenne min hånd på eksosmanifolden, jeg fikk det andre huset av, erstattet termostat og pakning, og hadde det boltet igjen. Det er bolter tok de samme 16 til 20 fot-pounds. Med kjølesystemet fylles opp og blødde, bilen endelig kjørte kjølig. Som har en tendens til å skje når du erstatter en tilsynelatende perfekt god termostat, og en brutt ett.