2003 Mitsubishi Lancer Evo Specs

Den Lancer Evolution er veien pågående versjon av Mitsubishis ofte podium-topping rally race biler. I produksjon siden 1992, 2003 modellen var den første som tilbys for salg i USA. Bare kalt Lancer Evolution, det var kjent som Lancer VIII andre steder - det var den åttende iterasjon av bilen. Lancer Evolution designet for maksimal ytelse i ugunstige værforhold som regn og snø, og på en rekke veidekker, var allerede noe av en legende blant entusiaster før det amerikanske utgivelsen.

spede begynnelse

Den Lancer Evolution var basert på Mitsubishis rimelig Lancer kompakt sedan. Mens "Evo", som det ofte ble kalt, felles utseende og grunnleggende fundamentet for økonomien sin bil stall, nesten alle viktige deler av bilen ble oppgradert eller forbedret. Selv om det ikke var en helt ny, dedikert sportsbil, Mitsubishi flaggskip hastighet maskinen var raskere enn omtrent alt annet i sin sub- $ 30000 prisklasse.

dimensjoner

Den 2003 Lancer Evolution målt 178,5 inches lang, 69,7 inches bred og 57.1 inches høy. Det satt på en 103,3-tommers akselavstand, som målte 59,6 inches bred på både foran og bak spor. Bilen hadde en lav 5,5 inches av bakkeklaring på sin fabrikkmontert P235 / 45R17 93W Yokohama Advan A-046 dekk. Det syklet på støpt aluminium 17-tommers med 8,0-tommers hjul. Lancer Evolution egenvekt var en relativt svelte 3,250 pounds.

En Rally-Bred Powertrain

Evo ble drevet av Mitsubishis 4g63 inline fire. En dobbel-overhead-cam, 16-ventil enhet, det fortrengt 2,0-liter og inneholdt en solid jern blokk med lette aluminiums hoder. En enkelt støpejern, intercooled turbolader produsert en hårreisende 19 psi av peak boost. En "twin-scroll" turbo, brukte den en nikkel-krom kompressor koblet opp til et sett av eksoshjulene øke spoling hastigheten og redusere etterslepet. Motoren produserte 271 hestekrefter ved 6500 rpm og 273 fot-pounds av dreiemoment ved 3500 rpm.

For å holde bilens utsalgspris konkurransedyktig med Subarus sammenlign WRX STI, Mitsubishi kasserte komplekse elektroniske all-wheel-drive systemet som brukes i de japanske og europeiske versjoner av bilen. Den nordamerikanske Lancer Evolution var utstyrt med en mindre avansert, men likevel svært effektiv all-wheel-drive system, basert rundt en 50-50 dreiemoment-splitting senterdifferensial. Også i motsetning JDM og Euro Evos, USA bilen fikk en fem-trinns manuell girkasse i stedet for en seks-trinns. Dette ble, igjen, gjort som et kostnadsbesparende tiltak.

polariserende Looks

Den 2003 Lancer Evolution styling er et "elsker det eller hater det" proposisjoner. For mange, sin store Enkei felger, senket holdning, og valgfri bakre fløyen kombinert med liten japansk sedan profil ubønnhørlig koble det med «The Fast and the Furious" filmene og import tuner scenen. Om det er bra eller ikke, avhenger av ditt perspektiv og, sannsynligvis, din alder. Det er vanskelig å forestille seg mange middelaldrende eller eldre folk være attraktiv for Evolution. Dette er en bil for unge menn og kvinner som vokste opp med å spille Gran Turismo-serien på sine Playstation.

Svulmende fender fakler, massive, mesh-dekket inntak kanaler, Xenon lys, en fire-tommers eksos spissen, røde Brembo bremsekalipere, og klare baklys linser preget 2003 Evolution fra mindre Lancers.

inspirerende Ytelse

Kan brukes høy ytelse var hva Evo var alt om. Dens stiv, kvikk chassis, traction-styrke all-wheel-drive system, og kraftig høy turtall motoren kombineres for å gjøre bilen et enormt imponerende ytelse maskin. Det kan gå fra 0 til 60 mph på 5 sekunder flat og blast gjennom kvart mile på 13,1 sekunder på 105,1 mph. Går rundt hjørner, Evo var kanskje enda mer fremragende. Det oppnådde 0,96 g av lateral akselerasjon på en 200-fot slip matter og gjort sin vei gjennom en 600-ft slalom kurs på 71,4 km / h. Evo var ikke på latsiden når det kom til bremsing, heller. Det kunne stoppe fra 60 km / h på bare 106 fot.

forbruker~~POS=TRUNC data

Som man ville forvente, Lancer Evolution fremragende ytelse nødvendig hyppige bensin stopper. Det ble EPA karakter på 18 mpg i byen og 26 mpg på motorveien. Dristig kjøring, men som Lancer evner gjort svært fristende, ville dra de nummer ned litt lenger.

På grunn av sin sjeldenhet og sin respekterte posisjon i entusiast samfunnet har Lancer Evolution holdt på sin verdi relativt godt gjennom årene. Kelley Blue Book rapporterer at det pr 2014, bør en brukt 2003 Mitsubishi Lancer Evolution i god stand går for mellom $ 11,970 og $ 12,820.