2003 Hyundai Accent vil ikke starte

Det er ingenting mer frustrerende enn å få inn 2003 Hyundai Accent, vri om nøkkelen og finne ut at bilen ikke vil starte. Din Accent begynner problemene kan være forårsaket av en rekke faktorer, alt fra enkle reparasjoner til kostbare reparasjoner. Ved å betale oppmerksomhet til hva bilen din gjør når du vrir om nøkkelen, kan du begrense problemene. Med litt grunnleggende mekanisk kunnskap, kan du undersøke saken nærmere og eventuelt gjøre reparasjonen selv.

Bruksanvisning

Motor Slår Over sakte eller ikke i det hele tatt

1 Kontroller tilkoblinger på Accent batteri for å sikre at de er tette. Batteriet i Accent ligger på førersiden, rett bak frontlys. Både positive og negative terminalene på toppen av batteriet bør være stram til det punktet at du ikke kan vrikke dem. Hvis de er løse, skru dem med en skiftenøkkel og forsøke å starte bilen.

2 Slå på interiør lysene på Accent og forsøke å starte bilen. Hvis lysene dimmes eller flimring når du vrir om nøkkelen til startposisjonen, er batteriet svakt. Hvis du hører en klikkelyd når du vrir om nøkkelen, er det et tegn på at batteriet er svært utladet. Prøv å hoppe starte Accent ut av et annet kjøretøy eller bytte batteriet.

3 Finn starteren og kontrollere at de elektriske tilkoblingene er ikke løs. For å gjøre dette, må du klatre under bilen. Du finner starteren koblet til overføring. Det vil være en tube-lignende enhet som er svart og sølv.

Motoren går men vil ikke starte

4 Kontroller at det er drivstoff på din Accent, fordi flottøren i tanken kan bli sittende fast og gi deg en feil lesing på drivstoffmåleren. Hvis du ikke kan huske hvor mange miles du har kjørt siden sist fylle opp, legge til en gallon drivstoff og prøver å starte bilen.

5 Bekreft Accent har tilstrekkelig drivstofftrykk ved hjelp av en drivstofftrykktest måler. Installer måleren i drivstoffledningen før drivstoffilteret. En aksent bør ha et brennstofftrykk lesning av 30 til 35 psi. Dersom drivstofftrykket er lavere enn dette, kan en defekt eller svak bensinpumpe være årsaken startproblemer.

6 Kontroller tennpluggene for å se om de er fouled med karbon, noe som kan forhindre at pluggen fra å gi en tilstrekkelig gnist for å tenne drivstoffet og starte Accent. Bruk en tennpluggnøkkel til å fjerne hver av de fire tennplugger og deretter undersøke dem. Hvis tipsene er mørk svart, bør du erstatte tennplugger. Hyundai anbefaler endring tennpluggene i Accent hver 30.000 miles.

7 Utfør en kompresjonstest på motoren for å kontrollere hver sylinder i Accent har en kompresjon lesning av 125-160 psi. For å gjøre en kompresjonstest, må tennpluggen på første sylinder med tennpluggnøkkel og fest kompresjonsmåler til at sylinderen. Tørn motoren og har noen andre ta komprimering lesing. Gjenta denne testen på de andre tre sylindre. Hvis noen av sylindrene har en lav kompresjon lesning, er det et tegn på at reguleringsbeltet har sviktet og må skiftes ut.

Hint

  • Det er alltid viktig å følge Hyundai anbefalte vedlikeholdsplan for å hindre kjøretøy sammenbrudd. Andre mer alvorlige årsaker til bilens startproblemer kan være en slitt timing belte, som Hyundai foreslår å inspisere hver 30.000 miles og erstatte hver 60.000 miles. Dette er en kompleks reparasjon og bør bare gjøres av en mekaniker.