2003 Chevrolet Silverado Truck Engine Feilsøking

2003 Chevrolet Silverado Truck Engine Feilsøking


Den raskeste og mest effektive måten å feilsøke en 2003 Chevrolet Silverado innebærer tilgang til bilens drivverk kontrollmodul (PCM) og hente alle de aktive ombord diagnosekoder. Disse kodene er en oversikt over feil som har oppstått i motoren.

Andre generasjon On-Board Diagnostics (OBD-II)

2003 Chevrolet Silverado er i samsvar med regler Environmental Protection Agencys om kjøretøy diagnostikk. Det er en grunnleggende sett med koder som brukes av alle biler produsert og solgt i USA etter 1996. Så, feilsøke Silverado er den samme som brukes for en Ford, en Mercury og andre moderne biler.

Trouble og Ventende Codes

Silverado er PCM klassifiserer feil i to grupper: søkt og bråk. En feil i seg selv kan være et lykketreff forekomst. PCM fortsatt tar imidlertid oppmerksom på. Funksjonsfeil alle er merket "pending" først. Hvis feilen konsekvent gjentar seg, vil PCM endre status til "trøbbel". Check engine lyset slår seg på kort tid etterpå.

P Codes

OBD-II-koder tegnsekvenser som består av en bokstav etterfulgt av fire tall. Den første bokstaven indikerer hvor i Silverado feilen har funnet sted. "P" koder dekke motor operasjoner. "P" står for Powertrain. For å få til feilsøkings motorer, kan alle andre koder midlertidig bli skjøvet til side for senere vurdering.

Slik feilsøker motoren

Koble en skanner til Silverado datamaskin port under rattet. Når av kodene er hentet, arbeid på alle P-koder som har aktiv "trøbbel" status. Kode definisjoner finnes i en OBD-II skannerens manuelle fleste ganger. Imidlertid har General Motors utviklingstilleggskoder. Disse kan bli funnet på nettet eller i en Haynes Repair Manual dekker 2003 Silverado. De OBD-II-koding definisjoner vil fortelle deg nøyaktig hvor i motoren å begynne å lete etter problemer.