2003 Chevrolet Silverado spesifikasjoner

Chevrolet Silverado er en lastebil som tilpasser seg ulike behov gjennom en rekke trim nivåer, cab og seng størrelse alternativer. Silverado modellen har blitt produsert siden 1999 og har forbedringer nesten hvert år. Lastebilen har alltid vært en solid arbeidshest, men har ikke alltid vært den mest attraktive. Modeller i de senere år har vært bedre med mer luksuriøse og komfortable interiør.

Ekstern Dimensjoner

Den mellomstore Chevy Silverado 1500, i basen trim, hadde en 199-tommers akselavstand med eksterne målinger av 203,2 inches lang, 78,5 inches bred og 71,2 inches høy. Den har en stor bakkeklaring på 8 inches, med en tørrvekt på rundt 4142 lbs. og en fortauskanter svingradius på 40,7 fot.

interne Målinger

Grunnmodellen Silverado har last bed dimensjoner på 78,6 inches lang, 64,8 inches bred og 19,5 inches dyp. Den maksimale laste nyttelast vekt er 1,958 lbs. Med standard cab trim, kan modellen plass bare tre, men andre tilgjengelige drosjer har plass til opptil seks. I basen trim, komfort Bagasjeromsmål for modellen tilbyr 41 inches av headroom, 41,3 inches med benplass, 65,2 inches av skulder og 61,4 inches av hip rommet.

Motor, girkasse og drivverk

Som standard, er en 4,3-liters V-6 brukt i 2003 grunnmodellen, produsere maksimalt 200 hestekrefter og et dreiemoment på 260 fot-pounds. Denne motoren gir lastebilen maksimalt tauing evne 8.400 lbs. Kraftigere V-8 motorer kan tas som alternativer i en 4,8-liters 270-hestekrefter og 5,3-liters 285-hestekrefter kapasitet. Modellens trim kan være enten bakhjuls eller all-wheel drive og brukt en standard, fem-trinns manuell girkasse, med en fire-trinns automatisk som et alternativ.

Drivstoff og økonomi

På tvers av alle trimme nivåer, kommer lastebilen med en 26-gallon bensintank som standard. En reise på opp til 546 miles er mulig med en tank med drivstoff, gitt ideelle kjørestil og forhold. Top drivstoffeffektivitet i bykjøring er rundt 15 miles per gallon og forbedrer til 21 mpg på den åpne veien.

Sikkerhet

The Insurance Institute for Highway Safety var den eneste myndighet til å teste modellens kollisjonssikkerhet, og vurdert lastebil "marginal" i kollisjonstester og "dårlig" for personlige beherskelse enheter. Driver og passasjer foran kollisjonsputer er standard på alle modellvarianter. Andre sikkerhetsfunksjoner inkluderer elektronisk bremseassistent, startsperre og skumring-sensing utvendig lys.