2003 3,5 Liter Chevy Silverado inntak Momentspesifikasjoner

Ofte, når folk spør hvor mye strøm en bil eller lastebil har, er de henviser til hvor mye hestekrefter den har. Dreiemoment er ofte oversett i strøm kategori når man sammenligner biler. Faktum er at dreiemomentet har så mye å gjøre med makt som hestekrefter gjør. Dreiemoment er hvor mye brute force en bil eller lastebil kan plassere på et objekt for å gjøre det flytte. Dreiemoment er ofte brukt for å forklare en lastebil 'tauing evner. Den 2003 Chevy Silverado genererer omtrent like mye dreiemoment som en hvilken som helst lastebil i sin low-end motorklasse.

Stock Torque

Aksjen motor i 2003 Chevrolet Silverado 1500 genererer 260 fot-pounds av dreiemoment. Sammenlignet med andre 2003 lastebiler, Silverado leverer den høyeste dreiemoment i sin klasse. 2003 Chevrolet Corvette bruker en motor lik som Silverado, men skyver ut 100 flere fot-pounds av dreiemoment. Dette betyr at, med modifikasjon, er Silverado motoren i stand til å tilveiebringe mye høyere dreiemoment og hestekrefter.

K & N Intake

Ettermarkedet K & N luftinntak for 2003 Silverado legger ca 10 fot-pounds av dreiemoment og om 15 ekstra hestekrefter til Silverado aksjer motor. Ved å flytte luftfilteret, er mye mer luft suges inn i inntaket. Dette gjør at en rikere luft-til-drivstoff-forhold, noe som betyr mer kraft.

Injen MRtech2 Air Intake

Den injen MRtech2 luftinntak for 2003 Chevrolet Silverado er svært lik den K & N luft inntak, men har en større luftfilter. Luftfilteret er også en annen form, som injen sier gir større luftstrøm. Den injen luftinntak gir en heidundrende 41 hestekrefter til aksje Silverado motoren, og legger til rundt 11 fot-pounds av dreiemoment.

AEM Air Intake

Den AEM luftinntak er nesten identisk med K & N luftinntak for 2003 Chevrolet Silverado. Den viktigste forskjellen er at AEM luftfilteret er mindre, noe som AEM hevder hjelper flytrafikken raskere inn i motoren. AEM hevder ca 9 fot pounds av dreiemoment legges til når deres luftinntak er installert, med en ekstra 12 hestekrefter ekstra.